Ha egy baba a 37. héten születik, ő már oké egészségügyileg?
Nem, egyáltalán nem biztos.
A mi babánk időre született és 7 órát élt, szívfejlődési rendellenességgel.
Nekünk az összes genetikai vizsgálat Rendben volt, plusz mi még csináltattunk olyat is , amit anyai vérből néznek és az is 98%-os lett. Mindig nézték és nézi a dokim a szív működését, az agyát a babának, köldökzsinórban futó erek állapotát és minden oké eddig , lekopogom.
Persze az orvos is tévedhet, de a számítógépes program ami úgy kalkulálja ki a mérésekből a dolgokat, az nem hiszem.
Amúgy nem ilyen dolgokra gondoltam és nagyon sajnálom ami veled történt, én próbálom ezeket kizárni, így is van elég stressz körülöttem. Inkább az érdekelt volna, hogy egy egészséges baba, ha a 37.heten születik meg, akkor már oké -e vele minden, ha amúgy alapból egészséges.
1,nagyon sajnálom a veszteségedet,tényleg,de a kérdező nem erre volt kíváncsi.
Gondolom O arra volt kíváncsi,hogy ennyi idősen már meg-e marad a baba,esetleg lesz-e valami hátránya annak,hogy hamarabb született
Igen,komplikációk bármikor lehetnek sajnos,de itt most nem ez a kérdés.
Szia 37+1 re született 2800gral
9 hónapos es eddig egeszséges.
Ismerősöm kislánya 37+4-re született, már 2 éves, teljesen egészséges, sokmindenben ügyesebb is mint a legtöbb kortársa.
Betöltött 37. héttől már nem véletlenül nem számítanak koraszülöttnek a babák.
Egyébként 35. hét és 2500 gramm felett született babák már ugyanolyan esélyekkel indulnak, mintha 40 hétre születnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!