32 hetesen eddig csak 6 kg-ot híztam, ez nagy baj?
Figyelt kérdés
Vékonyan kezdtem a terhességet és így is csak 6 kg-mal lettem több. A babám UH szerint 1650 gramm.
Napi ötször étkezem ráadásul, kis adagokban az igaz. Ennél többet viszont nem tudok enni mert nagyon eltelít. Félek, hogy mire odakerülök amiatt nem tudok majd szoptatni, mert nincs semmilyen raktára a szervezetemnek.
Inkább örülj, hogy nem 30kg plusznál tartasz, mint némelyek.
2023. nov. 15. 11:45
2/14 anonim válasza:
miért akarsz többet hízni?
Egész terhesség alatt a MAXIMUM (nem az átlag!!!) normális hízás mértéke 10-12 kg.
Az, hogy ennél kevesebb, nem jelenti azt, hogy baj lenne, vagy többet kéne enned.
2023. nov. 15. 11:53
3/14 anonim válasza:
Ez azt jelenti, hogy te nem híztál, hanem csak a baba és a vele járó többlet van rajtad. Ez lenne a normális. A szoptatás pedig nem tartalék, hanem gyakori szoptatás és egészséges, változatos táplálkozás kérdése.
2023. nov. 15. 12:55
4/14 anonim válasza:
A babád tökéletesen hízik ahogy kell.29 hetesen +6.5 kilónál tartok.Sehol nem látszik meg 58.5 kg vagyok.Vékony voltam világéletembe, állandóan csak eszek.Nem jön fel több akkor nem.Ez van.A szoptatás nem ezen múlik. Addig ameddig a babád normális ütemben növekszik/hízik nincs okod az aggodalomra.Ha meg nem tudsz szoptatni az nem azért lesz mert nem híztal 30 kilót.Én megpróbálom majd szoptatni, ha nem megy akkor tápszeres lesz.Nem nagy dolog.Csak egészséges legyen a baba.
2023. nov. 15. 13:15
5/14 anonim válasza:
Teljesen normális, a szoptatás meg nem ezen fog múlni. Én végig diétáztam a terhességet (IR-es vagyok), majd a szoptatást. Híztam összesen 8kg-ot (kb csak a baba meg ami vele jár, magzatvíz stb), simán tudtam szoptatni, igény szerint (és sokáig) úgy, hogy folyamatosan tartanom kellett a kiszabott diétát. Nem a hízáson múlik a szoptatás sikeressége.
2023. nov. 15. 13:31
6/14 NemFogodKitalálni válasza:
Én a kisfiammal kb 3kg híztam. 39+3 szültem, ő 3635g volt, és egészséges. Örülj neki, hogy nem hízol többet.
2023. nov. 15. 14:05
7/14 anonim válasza:
Meg csak a 32. hetben vagy, valoszinuleg fogsz meg hizni.
De egyaltalan nem problema, ha keveset.
2023. nov. 15. 14:43
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most kicsit megnyugodtam!
Védőnőmnél voltam a héten és beparáztatott, hogyha ilyen csekély ütemű a súlygyarapodásom, akkor nem lesz semmi tejem és kezdjek el többet enni most...
2023. nov. 15. 15:03
9/14 NemFogodKitalálni válasza:
#8: ne aggódj ilyenen, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Én majdnem 2,5 éves koráig szoptattam, soha nem kapott tápszert.
#6 voltam.
2023. nov. 15. 16:23
10/14 anonim válasza:
Ne hallgass a védőnőre.én a 20.hétig híztam össz vissz 3 kilót.Az orvosom aztmondta tökéletes, nem kell aggódni.Buta a védőnöd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!