Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Extra szagérzékenység a...

Extra szagérzékenység a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Egyre rosszabb ez nálam. A hűtőszekrénnyel kezdődött...ahogy kinyitottam, egyszerre öklendezni kezdtem...Férjemmel kitakarította, ő nem érez semmi kellemetlen szagot, nekem még mindig ugyanaz.

Mosópor, dezodor, parfüm illatot sem bírom.

Mindennek a tetőfoka, hogy nemrég vettünk egy lakást, ahol érzem azelőtt lakók által "itthagyott" szagot. Úgy jövök be a lakásba, hogy azonnal rohanok a fürdőszobába öklendezve... Próbáltam már legalább 5féle illatosítót, gyertyát, gyakran szellőztetünk, de mikor hazaérek, mindig ugyanez van...

Egész terhesség alatt ez lesz? Lehet enyhíteni?

2023. nov. 14. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Aham

En a frissen festet falerz a gumiszerelo muhely szagaert es minden hasonloert oda voltam.

2023. nov. 14. 19:29
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Jaj szegényem!

Sajnos ezt be kell tudni annak hogy ez ilyen lesz egy darabig.

Rendelhetsz ilyen akupresszúrás karkötőt. De a gyógyszertári alkohol is jó a hányinger ellen, habár nem tudom mit tesz majd a szagérzékenységgel.

2023. nov. 14. 19:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Az elejen durvabb, de kesobb csillapodik vagy teljesen elmulik, de ilyen szornyu nem marad, nyugi.

Nekem voltak bizonyos szagok, amiktol vegig oklendeztem ( pl mindenfajta hus es tojas szaga, ra se birtam nezni vegig) vagy a nagyon eros parfum, oblito illat.

De az elso trimeszterben volt a legrosszabb, utana kezelheto volt a helyzet.

2023. nov. 14. 19:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Egész terhességem alatt hánytam a szagoktól. Szó szerint.

A férjem ruháit 5× mostam (munkás) mire eltettem a szekrénybe, amint hazaért mindennap fürdött, hajatmosott mert éreztem a gyár szagát.

Parfümöt, sprét nem használtunk csak dezodort mert szintén hánytam.

A ruhatáram 4x mostam ki (szekrénszagúnak éreztem) a szkrényt 2x sikáltam át (óriási gardrob).

A hűtőt 3x pakoltam ki és mostam át.

Másnapos kaját nem ettem meg, sem felkezdett szalámit nem mert hánynom kellett úgy éreztem hűtő szaga van.

Iszonyatos volt.

Buszokon nem is közlekedtem de még a kötelező orvosi vizsgálatokon az emberektől távol voltam mert büdösnek éreztem őket.

Miután megszültem nem múlt el csak javult. Aztán kb 1 hónap 2 után (miutan egy rakatt babakakit szagoltam) már nem kottyantak meg a szagok.

Teszem hozzá mindig is kényes voltam a szagokra.

2023. nov. 14. 20:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 hónapig tartott. A kenyeres láda "szaga" csapott arcon előszőr. Jó, hogy ott volt a mosogató, 50 centin belul.

Aztán a hűtő nem is, de a férjem kedvenc sonkájának a "szaga" amit én is kétpofára ettem azelőtt. A mosogató közelsége ilyenkor is jól jött.

Nem bírtam a sülthús szagát, az olaj szagát, a férjem szagát munka után, a férjem szagát furdés után :D

Ha a szomszéd főzött én rohantam a vécére. Borzalmas volt.

2023. nov. 14. 20:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nekem is. Mániákusan ózonoztam folyton a házat, hátha megszűnik "az a szag", amit folyton éreztem, és nem csak öklendeztem, de folyton rókáztam. Szörnyű volt, nekem kb. a második trimeszter első felében múlt el, de addig ja, én se tudtam bemenni a konyhába se, a férjem főzött rám egy darabon.😂

Kitartást és boldog babavárást!🙂

2023. nov. 14. 21:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Alapból nem vagyok érzékeny a szagokra. Terhesen rengeteg szagtol hánytam, a legrosszabb a kávé volt. Szülés után pár hónappal szűnt meg a szagerzekenyseg.
2023. nov. 14. 21:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Teljesen normalis, vedekezo mechanizmus.

Ilyenkor azert finomul ki a nok szaglasa, hogy megerezzek a gyerekre esetleg veszelyes szagokat ( romlott etel, gazok, vegyszerek stb. amit alap esetben nem erzunk. ) Sokaknak foleg az elejen, mikor az eletfontossagu szervek fejlodnek.

2023. nov. 15. 00:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, meg annyit, hogy meg is maradhat, en pl. terhesseg utan 6 EVIG nem tudtam parfumot fujni magamra, pedig elotte parfum manias voltam.
2023. nov. 15. 00:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is a várandósság eleje óta mindent éreztem, olyan szaglásom lett😅 de szerencsére nem hánytam semmitől..a vége felé már jobb lett,enyhült.
2023. nov. 15. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!