Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kell elkezdeni kimosni...

Mikor kell elkezdeni kimosni a babaholmikat?

Figyelt kérdés
Ti a kiírt dátum előtt mennyivel, vagy hányadik héten mostàtok ki a cuccokat? És utána hova raktátok be őket, hogy míg nem használjàtok, ne porosodjon? Nekünk kombi kiságyunk van kis komóddal, gondoltam, kitörlöm a polcokat benne és oda bepakolom majd, a kimondott ruhákat, törcsiket, takarókat.
2023. nov. 13. 20:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Akkor hagyom én is szerintem olyan karácsony utánra ezeket a dolgokat.
2023. nov. 14. 08:27
 12/17 A kérdező kommentje:
Nyolcas! Akkor mikor ÉRDEMES nekiállni kimosni? Így átment a szűrődön a kérdés? Hogy itt mindig akad egy -egy ember, aki ha másnak nem is , egy szóba is bele tud kötni, hihetetlen.
2023. nov. 14. 08:29
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs erre egy meghatározott, kötelezően betartandó időpont. Akkor mosd amikor kedved van. Nálunk szülés után mosta ki a férjem, ebből se lett gond, hogy nem volt behajtogatva minden a szekrénybe, 3 hónappal szülés előtt.
2023. nov. 14. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:
A többség használt, de elég kimosott érzetük van, ezért egyelőre beraktam a szekrénybe, később szortíroztam méret, típus szerint. Kb a 36. héten, november vége felé, amikor már nagyjából szabin leszek, akkor mosom ki az 56-62 méreteket, aztán szárítógép (remélem megspórolom vele a vasalást, mert az nincs is...)
2023. nov. 14. 09:19
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs erre meghatározott idő, mindenkinek a saját körülményeitől és habitusától függ. Én már nagyjából kimostam mindent (34 hetes vagyok most). Egyrészt, október végén, november elején gyönyörű idő volt, kiválóan lehetett kinn teregetni. Szárítógépünk nincs, így ezért is jobb volt kihasználni az időt. Másrészt, én végigdolgozom a terhességet, plusz távoktatásban egyetemet végzek, tehát nincs olyan, hogy X időtől csak a babacuccokkal kell foglalkoznom. Ezért sokkal kényelmesebb volt apránként csinálni. Harmadrészt, az elejétől fogva majdnem egy héttel nagyobb a baba, így eleve arra készülök, hogy hamarabb jön, mint a terminus, plusz tudom, hogy nálunk anyai oldalról hajlamosak a babák nem kivárni a 40. hetet. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy az enyém is szeretne hamarabb érkezni, de azért úgy gondolom, azért érdemesebb ezzel számolni. Maximum az utolsó hetekre nem marad egyéb munka, amit nem annyira bánok úgy, hogy azért már most beleakadok a hasamba... :'D Sokkal inkább ez, minthogy akkor kelljen vele foglalkozni, amikor itt a baba (a férjem benn lesz velünk a kórházban, így nem támaszkodhatok arra, hogy majd addig megcsinálja ő).

A ruhákat behajtogattam a kis fiókos szekrénybe, az egyéb textileket meg zsákokba raktam, és úgy tettem a szekrénybe. Nem lesz semmi bajuk ott.

2023. nov. 14. 12:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Tudni fogod. Legalábbis én mindkét terhességnél szinte megéreztem, olyan tettvágyam lett, fészekrakó ösztön, hogy 6 lóval sem lehetett volna megállítani. Mire azt mondthattam mindennel végeztem meg is érkeztek a gyerekek. 😄
2023. nov. 14. 14:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Én 36 hetesen mostam, de addig dolgoztam.

Őszintén, szerintem nem feltétlen érdemes hagyni ennyire a végére, nekem a baba hetekig nyomta a medencecsontjaimat, kevésbé kellemes állni az utolsó hetekben, mint mondjuk 33-34 hetesen. És nem lehet tudni hogy leszünk a végére, biztos van aki jól bírja, más kevésbé.

2023. nov. 14. 22:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!