Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy nem lehet észrevenni...

Hogy nem lehet észrevenni magadon,ha terhes vagy?

Figyelt kérdés

Onnan jött a kérdés, hogy egy kisvárosban élek és a hétvégén egy anyuka (két gyereke van már) megszült úgy, hogy állítólag nem tudott arról, hogy babát vár. Én is kismama vagyok és elképzelni sem tudom,hogy nem lehet 9 hónapig észrevenni, hogy terhes valaki. És a családja hogy nem vette észre? Azért vannak már az elejétől elég szembetűnő jelek. Oké persze, van aki nincs rosszul meg nem lesz hatalmas hasa , de nem hiszem el, hogy a magzatmozgàst főleg 2 gyerek után valaki ne vegye észre. És tapasztalatból mondom,mert ez az érzés összetéveszthetetlen bármivel is.

Nem ítélkezni akarok,csak egyszerűen nem értem, hogy történhet ilyen. A babát úgy tudom, hogy megtartják,nem adják örökbe vagy ilyesmi.

2023. nov. 7. 06:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%
Úgy lehet, hogy van valamilyen pszichiátriai betegsége, személyiségzavara vagy függő és deliriumban van kb az egész terhessége alatt, mert végigissza vagy -kábszerezi magát. Nincs más ok.
2023. nov. 7. 07:04
 2/23 anonim ***** válasza:
81%

Anyukám pl a 8.hónap közepén tudta meg, hogy terhes a nálam 17évvel fiatalabb öcsémmel.

Fogamzásgátló injekciót használt évek óta. Mindig pintosan adatta be.

Az injekció miatt abszolút nem menstruált, így emiatt nem is gyanakodott.

Kb 70kg volt alapból, szoval nem is az, hogy 120.

Neki az éves szűrővizsgálaton derült ki. Az öcsém úgy feküdt, tenyleg semmi hasa nem volt anyának. Otthon laktam, feltűnt volna.

Az utolsó hetekben panaszkodott (mármint a kiderülés elötti hetekben), hogy a gyomra nem jó, puffad, nagyon szeles. Mármint több a bélmozgása mint szokott.

Terhességre senki nem is gyanakodott. 38 volt akkor egyébként.

Ugyan úgy dolgozott, csinált mindent.

Végül a vizsgálaton derült ki. Mindenki lesokkolódott.

+3kgval, 73kgval ment szülni. Addigra látszott egy kis jóllakott pocak.

13 éves azóta az öcsém.

2023. nov. 7. 07:08
 3/23 A kérdező kommentje:
Hát nekem ezek a sztorik mindig olyan furák. Bocsi kettes, Elhiszem,hogy így volt, de csak ha az én rokoni körömet vagy magamat nézem el sem tudom képzelni az ilyen hogy lehetséges. Pedig nálunk tesóm nem kis darab, rosszul sem volt a terhesség alatt, mégis már az elején érezte, hogy baba van a dologban. Meg hát azért a hormonális változások is tökre szembetűnőek, ha csak a melleket nézzük, meg úgy az egész test átalakul. Nem tudom hogy lehet, hogy valaki ennyire ne ismerje a saját testét. De ez persze csak az én véleményem.
2023. nov. 7. 07:23
 4/23 anonim ***** válasza:
64%
Úgy hogy vagy kamu,hogy nem tudja,vagy maga előtt is tagadja valamiért,vagy ennyire nem figyel magára.A menzesz elmaradása,és a rosszullétek hiányán túl is rengeteg dolog van,ahogy te is írtad.Legalább minimálisat azért biztos hogy nől a hasa,a mellei,mozog is a gyerek,és ha ez se lenne elég, akkor a vége felé biztos hogy keményedik a méh,vagy jósló fájások vannak,mert valahogy felkészül a szervezet a szülésre.Nincs ilyen,hogy valaki ne tudja,csak ha tök hülye,vagy hazudik.
2023. nov. 7. 07:33
 5/23 A kérdező kommentje:

Négyes! Nekem is mindig hasonló jut ilyen esetekben az eszembe. Igen, tényleg van, akinek szinte semmi tünet nincs, én sem hánytam, nem voltam kifejezetten rosszul ,de így a 30.heten már olyanokat rúg a baba, hogy rendesen kellemetlen és fáj itt is ott is, meg hatalmas a hasam . Ha akarnám se tudnám nem észrevenni, hogy ez baba, pedig mint mondtam, az első terhességem, tehát nincs viszonyítási alapom.

De nekem is nagyon hihetetlen, ha valakinek akkor esik csak le, hogy babája lesz ,mikor már a szülőàgyon fekszik.

2023. nov. 7. 07:38
 6/23 anonim ***** válasza:
70%

Nem feltétlenül alakul át az egész test. Nem, a mellek sem, az enyémekkel sem történt semmi.

Kismama vagy most és nagyon rá vagy állva az önfigyelésre.

2 gyerek mellett a kérdésben szereplő anyukának ez a luxus biztosan nem adatott meg. Mivel még nem szültél, nem tudod, de vannak fantommozgások szülés után még sokkal is. Simán hihette annak, amit érzett. Használhatott megbízhatónak vélt fogamzásgátló eszközt, aztán mégis így járt.

Az előző 2 gyerek életkorát sem írtad, szoptatás alatt vagy nem menstruál, vagy összevissza, illetve a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló sem életbiztosítás...

Igen, furcsa, de tudod: ne ítélj, hogy ne ítéltess... Járhatsz te még úgy, ahogy soha nem gondoltad...

2023. nov. 7. 07:39
 7/23 anonim ***** válasza:
59%
Előfordul hogy nemtudsz róla, a hasad sem nő meg semmid sem, ugyanúgy meg van a havid.Multkor bennevolt egy reportage-ban.( magyarul nemtudom, külföldön élek) hogy a fiatal 20 körüli lányt bevitték a kórházba mert fájt a hasa , a korházba meg megállapították hogy igen, éppen szülni készül... A gyerek nemtudom hol bújik el 9 hónapig..
2023. nov. 7. 07:55
 8/23 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező létezik ilyen, bár ritka eset. Anyu nem figyel a jelekre, a baba befelé nő. Gyógyszer szedés, rossz menstruáció. Ruhával lehet csalni, meg nem egyértelmű a jelek. A nő nem befelé figyel, úgy él meg dolgozik, mint terhesség nélkül.
2023. nov. 7. 07:59
 9/23 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ehhez az kell, hogy nagyon elutasítsa az illető ezt a lehetőséget, tehát tagadja maga előtt is és mindenféle más magyarázatokkal elhessegeti. Kvázi egy önszuggesszió. Pont ahogy más meg be tudja magának mesélni, hogy hónapok óta terhes, pedig nem az.
2023. nov. 7. 08:01
 10/23 anonim ***** válasza:
62%
Aki szexel, annak tisztában kell lennie, hogy terhesség bármikor létrejöhet, kivéve ha teljesen steril. Fogamzásgátlók mellett is történhet olykor "csoda". Vannak körülmények amik csökkentik a hatásfokot. De a helyzet az, hogy sokan csak dugnak ész nélkül.
2023. nov. 7. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!