Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az, ami nálatok még nem...

Mi az, ami nálatok még nem állt készen otthon a szülés beindulásakor?

Figyelt kérdés
Pl. babakocsi összeszerelve, babafekhely teljesen készen, felhúzva, stb.?
2023. nov. 3. 17:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A szekrények, babakocsi, ruhák rendben voltak, egyedül a lepedőt nem húztam fel a matracra és a matracot nem csomagoltam ki, hogy friss legyen amikor belefekszik. A második babánál nem volt összerakva a babaöböl, de a férjem megcsinálta abban a 2 napban amíg bent voltam.
2023. nov. 3. 20:36
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A holmi megvolt, de az egyik babánál még költözésben voltunk, így a férjem még rendezkedett egy kicsit, amíg mi a kórházban voltunk. Az ágyat is akkor húzta fel, hogy friss legyen. A babakocsi nem volt összerakva, de a mienket kb. 1 perc alatt össze lehet. Ami baba dolog a szülés utánra maradt: bevásárlás kisebb ruhákból és pelenkából. A második baba ugyanis kicsike volt.

Sok dolgot meg lehet azalatt csinálni, amíg az anya és a kicsi kórházban van, amit szerintem érdemes elég hamar megcsinálni, az a bútorok átrendezése vagy összerakása, mert ahhoz van, hogy két ember kell és a kórházi csomag.

2023. nov. 3. 22:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát, majdnm a legfontosabb hianyzott..a lakás.😅Szülés előtti héten költöztünk..amúgy majdnem minden megvolt, egyedül a babapelenkázó nem mert nem tudtam hova rendeljem ( 6hét volt a várakozás, a költözés idöpontja nem volt fix) igy azt szülés utan rendeltem meg.
2023. nov. 3. 22:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bőven hiányos volt minden... Egyedül a kórházi cucc volt összeállítva, a védőnőtől kapott kelengyelista alapján minden megvásárolva, babaruhák is beszerezve.

A felújítás nem lett kész időre, de az nyilván nem csak rajtam múlott, eleve akkor kezdtem lakást keresni, miután szerencsésen átvészeltük az első trimesztert (előtte volt egy vetélésem).

A babakocsit sem tudtam még eldönteni, de végülis már kinéztem előtte, szóval mikor kellett, akkor a megvételhez már rám nem volt szükség.

A bababútor már meg volt rendelve, ki volt fizetve, de sajnos még nem érkezett meg.

Kisfiam 3 héttel jött hamarabb, az a pár hét pont elég lett volna, hogy szép nyugodtan mindennel elkészüljek, de így is meg tudtuk oldani.

2023. nov. 3. 22:58
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

34+4-re ment el magzatvizem a harmadik szülésemnél. Szinte semmi nem volt előkészítve. Nem volt kórházi táskám, szoptatós hálóingem, betétem, eldobható bugyim, ezeket a nővérem szerezte be. Babapelenkát, pelenkázóalátétet, popsikrémet, mellbimbókrémet, popsitörlőt, szoptatóspárnát, cumisüveget a férjem vett. A babaöbölt megvettem már, de nem volt összeszerelve. Csak nagyon kevés babaruhát vettem, azok se voltak kimosva, de nem is mentem volna velük sokra, mert 50-56-os ruhák voltak, és 44-est hordott eleinte, úgyhogy a család (férj, nővér, nagyszülők) vásárolt egy csomó pici ruhát a kórházi napok alatt. A nagytesók ruháit sem vettem még elő akkorra, de közülük az egyik lány, a másik nyári, miközben ez a harmadik picúr egy téli fiúcska volt, így sokmindent kellett venni, overálja és sapkája sem volt, amiben hazahozzuk, ezeket én kinéztem neten a kórházból és a férjem szerezte be. A pincében feltornyozott dobozokban porosodott még minden babacucc, párat a férjem elővett és kimosott, párat meg úgy kellett előkotornom hazaérkezés után: babakádat állvánnyal, légzésfigyelőt, hálózsákokat, babakocsit, hordozókendőt, kézi mellszívót, mikrós sterilizálót. A kórházban a kórházi gépi mellszívót használtam, egy álom volt, úgyhogy mellszívót és tejtárolókat újakat rendeltem hazaérkezés után, egy kétfejes elektromosat, imádtam. Pihenőszék még előző babánál tönkrement, azt most 1 hónapos korában rendeltem, addig nem is hiányzott. Autós babahordozó sem volt, a régit még terhesen kidobtam, mert bepenészedett, a férjem vett újat a kórházi napok alatt, hogy legyen miben hazahozni a babát. Nem volt pelenkázónk, ágyon pelenkázok a mai napig. Szoptatós ruhákat netről rendeltem hazaérkezés után.

Nem volt kitakarítva, nem gondoskodtam kajáról, és még javában zajlott a felújítás, amit nem szakember, hanem mi csináltunk, így gyermekágy alatt némileg megtorpant. Anyósom kifestett egy szobát, majd kb. 4-5 héttel a szülés után már vele ketten raktuk fel a padlószegélyt és szereltük össze a nagytesók bútorait. Izgi időszak volt, de ez a sok kevéssé ideális körülmény sem tudta elrontani. Imádok visszagondolni azokra a hetekre. Csodálatos volt.

2023. nov. 4. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!