36+2 vagyok és ma voltam UH-n, de még mindig le van maradva a baba 2 héttel, főleg a feje. Bpd: 79 mm Hc: 284 mm Szerintetek mi baja lehet?
Aki járt már hasonló cipőben, azoktól kérdezném, hogy végülis egészséges babája született-e végül? Nagyon aggódom. A szonográfus szigorúbb kontrollt javasolt, és húzta a száját az értékekre.
Az alábbi paraméterek alapján került megállapításra, hogy kisebb a baba:
BPD: 79 mm
AC: 309 mm
EFW: 2380 gramm
HC: 284 mm
FL: 68 mm
Mire számítsak ti szerintetek?
A 31. hetin is le volt mar maradva 2 héttel. Az akkori értékek:
BPD: 72 mm
AC: 256 mm
EFW: 1490 gramm
HC: 281 mm
FL: 58 mm
Engem főleg a BPD és a HC zavar.
Mitől lehet ez?
Köszönöm válaszaitokat
Azt írták a lapomra, hogy összességében.
Meg végülis a végén azt mondta a szonográfus, hogy arányos a teste, csak az egész le van maradva 2 héttel.
12.hét után nem mérvadóak a méretei. Ott már bejátszik a genetika.
Azért csinálják 12hetesen az elsőt és akkor írják be a kiírt dátumot, mert addig egyformán fejlődnek. Utána már látszik hogy hosszú vagy pici baba lesz.
Nekem 2 héttel nagyobbnak mérték mindig, erre 4,5 kilóval született időre.
Ahogy nézem 36 hetesen 2,4 kilót saccoltak, azért az nem rossz. Sok baba születik időre 2,5 kilóval.
Amúgy a nagyobb lányommal azt mondták az utolsó uh-n is hogy nem fogja elérni a 3 kg-t
..4 kilóval született...
A normál születési súly 2500-4500 gramm között van, az átlag 3000-4000 között mozog. Nyilván közrejátszik ezekben az adatokhoz, hogy melyik baba hanyadik hétre születik, de legalább ennyire közrejátszik a genetika is. Nyilván az, aki 3000 grammal születik a 40. héten, az nem ugyanakkora volt a 31. heti ultrahangon, mint a 4000 grammos, mégis teljesen egészséges.
A fejkörméret meg... a környezetben igazi bébibumm volt mostanában. Na, most az egyik gyereknek döbbenetesen nagy feje van, nagyobb sapka kell rá, mint a kora szerintiek (de teljesen egészséges!!!), a másiknak pedig olyan kis kicsi, keskeny, hogy állandóan a szemébe csúszik a sapija. Ő is teljesen egészséges. Amúgy mind a ketten az anyjukra ütnek ebben, az előbbinek is nagyobb, kerekebb a feje, míg az utóbbinak vékony, hosszúkás.Egészen addig, amíg szépen, egyenletesen fejlődik, minden más értéke rendben van, megfelelő lepény minősége, stb. (és normál esetben ezeket azért eléggé nézik), addig 99%, hogy semmi, de semmi baja nincs annak a babának az égegyadta világon. Egyszerűen ilyen a genetikája.
Amúgy ne aggódj, arra is tudják húzni a szájukat, ha nagyobb :D. Az én babám eleve 5 nappal nagyobb, mint menzesz szerint "kellett volna", most így a 30. hétre ráhúzott még egy hetet, szóval már két héttel nagyobb. A szonográfus kicsit húzta a száját rajta, de amikor a dokinak mutattam a leletet, ő teljesen rendben lévőnek találta (a gdm közelében sem vagyok, mielőtt valaki ezt említené). Magas a család, a kisasszonynak is hosszúak a csontjai, valószínűleg a becsült súlyán is ez dobott inkább.
Az én kislányom is hasonló paragrafusokkal írták le. Aztán hogy valós volt e vagy sem nem tudom. 3300grammal született 50 centin teljesen egészségesen. Kisfiamhoz képest kisebb centire jelenleg mint ő volt mert a lányom 5hós és 59-60cm
Fiam ilyenkor már 65 volt. De a férjem is 165cm úgyhogy genetika.
Szia! Gratulálok a babához! 💖
Végül időre született?
Hasonló helyzetben vagyunk, 36+1-nél 2505 gramm a becsült súly, de nálunk a haskörfogat és a combcsont kisebb. Igaz, én is alacsony vagyok, de folyamatosan kisebb a baba, hol 4 nappal, hol két héttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!