Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Állami nőgyógyászhoz nem...

Állami nőgyógyászhoz nem jöhet be a férj? Péterfy kórház.

Figyelt kérdés
Terhességmegállapításra megyek és gondoltam, jó lesz az állami, szimpatikus az orvos. Megkérdeztem, hogy a férjem bejöhet-e majd velem és elküldtek a fenébe, hogy náluk az a "törvény", hogy nem mehet be férfi, mert ez nőgyógyászat és ha fizetősre megyek, akkor bejöhet ő is, de náluk nem, náluk nyomtató sincs, max a telefonommal lefotózhatom a képernyőt, ha szólok. Ez tényleg így van? Így kényszerítenek magánba? :( Vagy más intézményben be lehet menni a férjnek államiban? :( úgy elkeseredtem. Mert azt mondták, hogy a későbbi ultrahangokra sem jöhet be.
2023. okt. 26. 08:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20# De az a baj,hogy ezek sincsenek finanszírozva belőle. :D Hidd el lenne ott mindenre is,de mindegy.
2023. okt. 27. 09:34
 22/28 Bogica0616 ***** válasza:
8 éve is fizetni kellett egy baba fotóért 500 Ft ot. Szerintem mindenki kibír annyit. Egy uh ami genetikai magánban minimum 15-20 Ft. Egy babamozi szintén annyi ami már igényes. Nem ez az 500-1000 forinton fog múlni a boldogság. Én az első gyermeknél államiba jártam végig, jó sokat kelett várni, kétes volt a wc tisztasága a felszerelések meg nem a legjobbak, egy vizsgálat fél napomat elvitte. Most csak magánban járok, szülni államiban fogok.
2023. okt. 27. 10:21
 23/28 A kérdező kommentje:

Nem lenne bajom, ha fizetni kéne a babafotóért, de arra sincs lehetőség sajnos.

21# igazad van

2023. okt. 27. 11:04
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kezdj el hozzászokni a gondolathoz, hogy ha időben, normális ellátást szeretnél a gyerekednek, az mind magánban lesz.

Mi most voltunk hasi-koponya és csípő UH-n, magánban, mert az államiban csak December végére lett volna hely. és 6 hetesen kell megcsináltatni. 52 ezer....

2023. okt. 27. 14:52
 25/28 anonim ***** válasza:

Egyebkent nem 6 hetesen kell megcsinaltatni a csiposzurest. Csak 6 hetes kortol kell, kb 3 honapos korig bezarolag valamikor.

Szoval ha kesobb kaptok idopontot, ne aggodjatok.

De egyebkent mi is maganba mentunk, szimplan mert csak gyorsabb volt es kenyelmesebb :D

2023. okt. 27. 15:26
 26/28 anonim ***** válasza:
96%

A 11-es válaszadó vagyok. Egészségügyi dolgozóként azért hagy vázoljak fel néhány dolgot, amivel szerintem nagyon sok ember nincs tisztában.

Magyarországon az egészségügyi ellátás szolidaritási alapú. Ez azt jelenti, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten rak be a kasszába (rengetegen vannak, akik nagyon-nagyon keveset, vagy sokszor semmit), majd pedig mindenki annyit vesz ki, amennyit akar.

Lehet, hogy valaki évi 2 millió forint TB-t fizet be, és a büdös életben nem veszi igénybe az állami eü-t, így sosem vesz ki belőle, viszont van, aki évi 80 ezer forintot fizet be és cserébe havi 1 milliót vesz ki. Ugyanis a jelen rendszerben megteheti.

Csak egy példa:

Éppen a belgyógyászati osztályon fekszik egy szerencsétlen középkorú férfi, borzalmas szociális helyzet, TB-t természetesen nem fizet.

Azért került felvételre, mert az összes létező ionja is el volt szállva, van valami dzsuva a tüdejében (vagy tumor, vagy ki tudja még), nem mellékesen szeptikus és valami remek gomba tenyészett ki a véréből.

Ennek a betegnek az egyetlen egy adag gombaellenes gyógyszere (1 ampulla! - 1 napi adag!!!!) 600 ezer (ismétlem, 600 ezer!) forint. Ezt a gyógyszert minimum 14 napig kell adni. És ez csak a gombaelleni gyógyszere.

Nem beszéltünk még a napi szintű vérvételek költségéről, az egyéb gyógyszerekről, az elvégzett képelkotó vizsgálatokról, a bronchoscopiáról, és ha igazolódik a tüdőtumora, akkor a teljes onkológiai kezelésről.

Ennek a betegnek (aki ismétlem, nem fizet TB-t, és sohabüdös életben nem is fogják tudni behajtani rajta) a lassan 2 hetes bentfekvése minimum 10 millió forint.

Aztán vannak pl. olyanok, akik végigbagózzák, drogozzák a terhességet, aztán megszülnek 27 hetesen egy kismacskát, akinek a koraszülött intenzív ellátása szintén napi milliós összeg.

Vagy azoknak, akik akár önhibájukból (mondjuk a 40 év masszív dohányzás következtében) daganatosak lesznek, szintén a teljes onkológiai kezelésüket állja az állam (pontosabban mi, azok az adőfizetők, akik betesznek a közösbe), függetlenül attól, hogy havi 8 ezer forint TB-t fizettek, vagy havi 150 ezret.

Vagy mondjuk az ember hiába hangoztatja, hogy ő fizeti a tb-t és nem kap érte semmit, de aztán ha véletlenül szenved egy balesetet és eltölt 10 napot az intenzíven, akkor azért csak rálocsolják azt a pár millió forintot, amit lehet, hogy egész életében se fizetett be.

De volt szerencsém látni egy beteget a múltkor, akinek egy nagyon ritka genetikai betegsége van, jelenleg pedig egy gyógyszeres kezelést kap, aminek a havi adagja 2,4 millió forint. De már lement az ára, mert pár éve (!!), mikor kezdték, akkor még majdnem 6 millió volt.

A probléma az, hogy nagyon kevés ember befizetett adójából kellene nagyon-nagyon sok emberrt ellátni. És az embereknek halvány lila fogalmuk sincsen arról, hogy az egészségügyi ellátás mennyibe kerül.

Hidd el, én orvosként, NŐKÉNT (mert hogy az vagyok), leendő anyaként maximálisan megértem azt az igényt, hogy valaki látni szeretné a magzatát, illetve szeretné, hogy a párja is részt vegyen ebben az örömben.

De az állami egészségügyi ellátás a betegségek megelőzéséről, kezeléséről szól, ebbe pedig a babamozi nem tartozik bele.

Én maximálisan igyekszem ezekre az igényekre odafigyelni, mindig megengedem, hogy képet készítsenek a monitorról, mivel nálunk van 3D fej is (igen, állami intézményben!), mindig megpróbálok 3D-s képet is csinálni. Itt ennyit tudunk tenni.

Nem tudok nagyobb várót és vizsgálót építeni, hogy apuka is elférjen.

És még egyszer mondom: szellemileg a genetikai vizsgálat iszonyatosan megterhelő, és nagyon-nagyon zavaró, ha más is van ott, aki belebeszél, kérdez vagy akár csak örömködik.

A fotópapírról pedig: az oké, hogy szívesen kifizetni szinte bárki 500 forintot egy képért, csak hogy ez a magyar valóságban nem úgy működik, hogy odateszek egy kasszát és gyűjtöm a pénzt.

Számla, papírozás, anyámkínja.

Hát az orvosi szobánka nem vehettünk magunknak egy mikrót, mert azt így nem lehet, ilyen papír-olyan papír, ilyen szabály-olyan szabály stb.

Vicc, de ez van.

2023. okt. 27. 16:26
 27/28 anonim ***** válasza:
Szia! Remélem, olvasod még a kérdést. Bocs, teljesen off, mert én nem oda tartozom terhesgondozásilag, de kórházilag igen. Amikor a kérdést kiírtad, még nem voltam terhes, de most az vagyok és ott fogok szülni. Te már előrébb jársz. Tudnál nekem kicsit segíteni akár magánban, mi hogy megy ott. Volt már ott egy műtétem, meg ügyeleten sajnos számtalanszor megfordultam már ott, de az azért más, mint szülni. Nem 5 perces fájásokkal szeretnék szembesülni azzal milyen hely szülés szempontjából. Tudom, Facebook-on biztos van csoportja, de én nem vagyok Facebook-on.
2024. márc. 29. 13:29
 28/28 A kérdező kommentje:

Szia 27-es!

Nagy tapasztalatom nincsen, mert csak néhány hónap múlva fogok szülni, de a facebook csoportban meg ismerősi körben is nagyon jókat írnak a helyről, a szülési körülményekről, hogy mennyire emberközpontúak. Tartanak mindig szülésfelkészítőt, oda érdemes elmenni, én is szeretnék majd :)

2024. ápr. 3. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!