Péterfy Sándor utcai kórházról / szülészetről tapasztalatok? Tudnátok jó szülészt - nőgyógyászt ajánlani onnan? Vagy Honvéd kórházból?
Én a Péterfybe jartam állami terhesgondozásra és ott is szültem 2018-ban. A terhesgondozást a 36. hétig a nőgyógyászaton, utána a szülészeten végzik. A nőgyógyászatra nem szerettem járni, a leggyakrabban Zsolnai János rendelt, amikor mentem, és az ő lekezelő stílusa nagyon nem jött be.
A genetika + 4D ultrahang pár ajtóval arrébb volt. Ugyanabban a szobában, ugyanazon a gépen, ugyanaz az orvos délután 4-ig oepes rendelést vitt, utána fizetőset. Oepesre apa nem jöhet be. Magánra igen. Mi fizettünk, de azért elég gáz dolognak érzem ezt.
Aztán jöttek a ctg-k a szülészeten, ott a várakozás volt nehéz, meg az, hogy hol van orvos, hol nincs. Plusz a mosdó kritikán aluli. Ott, a 36. héten fogadtam orvost, egy fiatal, kezdő, lelkes dokit, Nagy Eleonórát, amivel sok időt és kellemetlenséget spóroltam meg magamnak, figyelt rám, kedves volt, és elérhető a mobilján. Szülésznőt nem fogadtam, és elfelejtettem, ki volt, de normális volt.
Amúgy tart babaváró előadásokat a szülészet, érdemes elmenni, mert ilyenkor meg lehet nézni a szülőszobákat és csecsemőosztályt is.
Én természetesen szültem, kb. 5-6 óra volt, és senki se akart oxit adni, vagy ilyesmi, csak a szülésznő siettette volna kissé a dolgokat, de még elviselhető mértékig, és a doki mellettem állt, nem rábeszélősen vitatta meg velem a dolgokat, és rám bízta a döntéseket. Sajnos a gátmetszés is elmaradt, minek eredményeképp kívül-belül szakadtam. Na az rossz volt. A babát rögtön megkaptam, volt aranyóránk, meg minden, de ahogy átkerültünk a szülészetről a csecsemősökhöz, jött a rémes 3 (pontosabban 2.5) nap, pedig a fizetős alapítványi szobában lehettem a négyágyasok helyett, ami azért rengeteget dobott a komfortérzetemen, főleg a saját fürdőszoba miatt.
Ez az osztály olyannyira bababarát, hogy nekem már ez a szoptatásnáci kategória, pedig fél évig az én babám is anyatejes volt, cumizni sosem cumizott, és máig szoptatok, de amit ott tapasztaltam, az még nekem is sok. Hosszú lenne leírni, de a lényeg, hogy a cumit, cumisüveget, mellszívót jobb eldugni, ha viszel.
Ên a Péterfy-ben idén szültem. Hát nekem ott volt fogadott orvosom illetve szülésznőm is. Nem volt olcsò de megérte. Figyeltek rám, segítettek, a férjem végig mellettem lehetett, pedig sürgősségi császár lett a vége. Egy ottani szülésznő tart szülésfelkészítőt, na az szuper volt. Mindent elmond amit a kórházról tudni kell. Alapítványi szobába voltam, abszolút nem drága, és van saját fürdő, hűtő. A császár miatt én nagyon nehezen mozogtam, a férjem fürdetett, így ez egy plusz pont volt.
A csecsemősök nagyon rendesek voltak. Mindenben készségesen segítettek. 3-4 ember jött aki segített a szoptatásban, tényleg fantasztikusak. Nagyon támogatják a szoptatást, ha nem megy addig jön valaki míg nem sikerül. Én nem vittem cumit,se cumisüveget úgyhogy erről nincs infóm, hogy mit szólnak.
Én csak Dr. Pop Andreához szeretnék hozzászólni, mert ő az orvosom :)
A szerződése úgy szól, hogy a Péterfyben csak koraszüléseket vállal (nagyjából a 33. héttől a 36.-ig), ha időre jön a baba, akkor a Róbert Magánkórházban vállalja csak a szülést. Ha viszont nagyon komplikált a terhesség, annyira, hogy a Róbertben nem vállalják el (mert feltehetően intenzív osztály kellhet vagy az anyának, vagy a babának), akkor még elképzelhetőnek tartom, hogy elvállalja a Péterfyben.
Második vagyok.
Én nem a Péterfy-be tartozom, a magándoki miatt szülhettem ott. Én Paragi Péterhez jártam. Egy tünemény az a pasi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!