Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17hetrs terhes vagyok! Második...

17hetrs terhes vagyok! Második babánkat várjuk! Kisfiamnál ilyent nem tapasztaltam annó de már 2napja iszonyúan fáj a foginyam.Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Olvastam,hogy terhesség alatt előfordulhat.

Közrejátszhat,hogy kisfiamtól elkaptam a betegséget? Szerencsére lázam nincs ,de torokfájás,nátha,köhögés minden van.Már kivagyok,hogy alul felül fáj.

Voltam kötelező fogászati vizsgálaton semmi bajom nem volt meg a Doktornő is mondta minden rendben!

Mit tehetnék? Bevált ötletet szívesen fogadok! Panadolt lehet már szedni? Vagy öblögető?

Köszönöm!!!

2023. okt. 20. 01:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Menj el fogorvoshoz
2023. okt. 20. 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Tudni, hogy milyen nemű babát vársz? Orvoshoz kell menni, többet nem tudsz tenni. Fájdalom csillapítás ideig óráig működik, de hosszú távon egészségtelen
2023. okt. 20. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon alapos fogselymezés, fogköz-kefézés (de nem annyi, hogy pont attól sérüljön meg az íny), sérülést okozó ételek kerülése (pl. pirítós), evés után közvetlenül öblögetés vízzel, minden étkezés után fél-egy órával fogmosás, napi 2x fogmosás után szájvíz használata segített valamennyit. Azért így is begyulladt néha. Ha legalább egy hónapja volt a legutóbbi fogkőleszedés, akkor lehet azzal is próbálkozni.

Lehet, hogy amúgy is érdemes elmenni a fogorvoshoz, hátha tud rá adni valamit, amit terhesen is lehet.

2023. okt. 20. 10:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Fogínygyulladás terhesen gyakoribb. Menj el a fogorvoshoz megint, én ecsetelőt kaptam rá. Plusz terhesség alatt 2x kellett fogkövet szedetnem, pedig előtte és utána is évente egyszer a kontrollon volt egy minimális, amit pikk pakk lekaptak "hamár ott vagyok", terhesen 2x lekellett szedetni (az orvos szerint változik ilyenkor a nyál összetétele is, emiatt a kismamák hajlamosabbak a fogágy betegségek mellett a fogkőre is)
2023. okt. 20. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!