Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Születhet oxigenhianyosan a...

Születhet oxigenhianyosan a babám? Lehet ebből baj?

Figyelt kérdés

23 hetes kismama vagyok, és észrevettem hogy előfordul éjszaka alvás közben hogy vissza tartom a levegőt, és arra kelek fel,illetve ha fel álomban vagyok már, nagyon pici lélegzetet veszek. És fel merült bennem a kérdés hogy ettől oxigenhianyosan lehet a babam

Szerintetek?

2023. okt. 18. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ettől nem lesz oxigénhiányos, mindazonáltal születhet úgy, de az szülés közben történik.
2023. okt. 18. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
A magzat a véredből lélegzik, nem azt a levegőt szívja be, amit te..
2023. okt. 18. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

A te konkrét panaszodhoz nem tudok hozzászólni, de pl. akinek terhes nőként alvási apnoéja van, ami jár rendszertelen légzéssel illetve kimaradással, ott okozhat gondot, igen.

"Az alvási apnoé a terhesség alatt növelheti a magzat oxigénhiányának kockázatát. Az alvási apnoé egy olyan állapot, amelyben az alvás közbeni légzési szünetek és az alacsony oxigénszint jellemzőek. Ha egy terhes nő alvási apnoéban szenved, az alvás során kialakuló légzési problémák és az alacsony oxigénszint potenciálisan károsíthatják a magzatot."

2023. okt. 18. 13:58
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező nem ettől lesz oxigén hiányos,szoval nem csináltál te rosszat.Ez,bárkivel előfordul a terhesség alatt.A baba oxigén hiányos a szülőcsatornába és hüvelynyilásba lehet szüléskor
2023. okt. 18. 14:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"A baba oxigén hiányos a szülőcsatornába és hüvelynyilásba lehet szüléskor"

Ez nem igaz. A terhesség alatt is szenvedhet el oxigénhiányt.

2023. okt. 18. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, a gyerek intelligenciája jelentős hányadát az anyától örökli.

Nem az oxigénhiány miatt lesz jóeséllye tanulási nehézsége...

2023. okt. 18. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Hűha van azért még pár heted információt gyűjteni...hajrá
2023. okt. 18. 19:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Én mindkét szülésnél oxigént kaptam, pont azért mert a fájásoknál nem bírtam figyelni arra, hogy normálisan lélegezzek, összevissze lihegtem és kapkodtam a levegőt, mondták is, hogy figyeljek a légzésre, mert a babától is elveszem az oxigént.

A kislányom ígyis minimális oxigénhiánnyal született, igaz nem lett semmi maradandó belőle, de kb. az utolsó pillanatban könyökölték ki belőlem, még 2 percig bent van és most csak vegetálna.

2023. okt. 19. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!