Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy ugyanolyan...

Lehetséges, hogy ugyanolyan aktív a baba a pocakban a kedély javító bevétele után is? Hosszú lesz!

Figyelt kérdés

Kérlek, ne kövezzetek meg! Sok sok év lombik után jött össze a baba nálunk és bevallom, nem voltam elég erős, hogy szakember segítsége nélkül ezt a sok kudarcot mentálisan fel tudjam dolgozni. Alapból egy szorongó típus vagyok , a családban többen is vannak így ezzel és huszonéves koromban is volt időszak mikor Frontint kellett szednem, mert sajnos pánikbeteg is vagyok. Nyilván ezt az érti igazán, aki szintén pánikbeteg.

Nos, a hosszú évek sikertelenségei ismét felerősítették bennem ezek a dolgokat és nőgyógyász főorvossal, pszichiáterrel, háziorvossal egyeztetve újra felírták nekem a Frontint, amit alkalom szerűen kell szednem a 32 hétig kb, aztán leállunk addigra vele. Most vagyok 23 hetes kismama és nagyon aktív a babám. Ha vagy egy pánikrohamos, szorongós napom, és vennem kell be gyógyszert, a baba ugyanolyan aktív marad. Persze az utolsó időkben le kell állni a gyógyszerrel , de több orvos is mondta, hogy kevésbé okoz gondot egy egy szem gyógyszer alkalmanként, mint sok sok pánikroham. Szóval ez azért megnyugtató kicsit. Mondjuk sajnos vérhigítót is kell szúrnom és immungyengítőt is szednem a várandósság alatt, de a baba értékei minden genetikai vizsgálaton tökéletesek voltak (lekopogom). Persze igyekszem nagyon ritkán alkalmazni a Frontint, de sajnos ha jön a pánikroham, ami az első trimeszterben és a mások trimeszter első heteiben történő vérezgetések miatt azért most is rám rám tör az aggódás miatt, azért néha tényleg kell bevennem.

De a lényeg, hogy ha én megnyugszom tőle, hogy lehet, hogy a baba ugyanolyan aktív? Tudom, most sok savazást fogok kapni, hogy miért én és miért nem a gyerek az első, de úgy gondolom, hogy egy nem pànikolós kismama, ha gyógyszertől is lesz jobban , kevesebbet árt , mintha hetente lennének nem kezelt rohamok.

Mi a véleményetek? Légyszi, ha oltogatni szeretnétek, azt is lehet kultúràlt módon! Köszönöm!

2023. okt. 16. 00:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Jelentsétek amúgy a kérdést ha nem tetszik. Sajnos én nem tudom hogy kell töröltetni, már megtettem volna !
2023. okt. 16. 08:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha többet jelent akkor miért írod ki tobbedszerre ide? Van erre szakosodott Facebook csoport amelyik készséggel megerősít abban, hogy nyugodtan szedd marékszámra.
2023. okt. 16. 08:11
 13/14 anonim ***** válasza:
82%
Senki nem fog téged, meg kövezni. Erős nyugtató veszélyes a terhességre. Lehet szedni, de csak keveset és minimálisat. Van más gyógyszer, amivel, az erős nyugtató kiváltlhato
2023. okt. 16. 08:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szedtem benzodiazepint, terhesség alatt tettem le. Nem tudom milyen állapotban vagy és mennyire indokolt szedni, csak a leírás alapján írom le a véleményemet. A frontin nem cukorka, hogy minden apró problémára bevedd. Egy magzatra nagyon káros. Teljesen dokifüggő, hogy felírják-e terhesen. Van aki semmit nem ad terhes anyának, van aki bármit. Majd ha lesz bármilyen baja a babának úgysem lehet bizonyítani, hogy azt a gyógyszer okozta-e, úgyhogy nyugodtan felirhatja. Azt se értem, hogy ha végre összejött a baba és te ezt akartad, akkor most miért kell az elmúlt évek sikertelensegei miatt frontint szedni? Most már sikerült, inkább örülni kéne. Egyébként ne érts félre, van olyan akinek kell nyugtatót szedni terhesen, mert annyira rossz állapotban van. Te nem tűnsz ilyennek. Én tudom milyen csak azért bevenni egy nyugtatót, hogy nehogy panikroham legyen. De terhesen az ember tízszer meggondolja, hogy bevegye-e. És a leírásod alapján én úgy látom nem igazán gondolod át, mert meg lettél győzve arról, hogy nem árt semmit a babának.
2023. okt. 16. 08:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!