Hányadik héttől életképes már egy baba, ha ne adja
Isten idő előtt beindulna a szülés, toxémia lépne fel,
válni kezdene a méhlepény, stb?
Figyelt kérdés
23 hetes várandós kismama vagyok és most kezdett el foglalkoztatni ez a kérdés. A mi babánk nagyon nehezen, több év alatt sikerült és persze nagyon jó lenne, ha a kiírt dátumig bent maradnak, de bennem van a félelem sajnos, hogy mi lenne, ha esetleg korábban jönne. Sajnos a környezetemben 4 kismama is van , akik a 27.héten szültek és bár egészségesek a babák, kisgyerekek , de olyan félelmetes belegondolni, hogy annyi baj lehet.
Ezért is írtam ki a kérdést, hogy veletek volt esetleg olyan, hogy nagyon korán jött a baba és ha igen, mennyire korán ? Tudom, nem kellene ilyeneken gondolkodni, csak sajnos nagyon sokat vagyok egyedül és olyankor mindenen kattogok, ilyen fajta vagyok. Légyszi, ne bántsatok emiatt, csak nagyon szeretném, ha az én kislányom is normálisan, a kiírt dátumig,vagy majdnem addig maradna bent és csak utána születne meg.
10-es! Amúgy tényleg repül. Most lett pozitív a teszt és már túl vagyok a felén 🙂. Tök hihetetlen. És azért az is megnyugtató számomra, aki ugye mindenen is aggódik, hogy már minden nap nagyon sokat érzem mocorogni a babát.
2023. okt. 15. 18:08
12/22 anonim válasza:
Elvileg 24. héttől, gyakorlatban a 28. hét szerintem amikor már van esélye arra, hogy komolyabb károsodás nélkül megússza. De sok dologtól függ, pl. van-e idő arra, hogy kapjon tüdőérlelőt. Szóval lehet-e húzni kicsit a koraszülés időpontját, egy hirtelen beindult szülés, amit nem tudnak megállítani az rizikósabb.
2023. okt. 15. 18:55
13/22 anonim válasza:
12 jól írja. Én is ezt halottam, hogy 24. Héttől élet képes a magzat es túl éli. Pozitívan csak
2023. okt. 15. 19:14
14/22 anonim válasza:
Nézd, elméletben 24. héttől már tudnak vele foglalkozni az orvosok érdemben. De ez olyan, hogy akár a 40. héten is történhet akármi - sajnos - tehát elfogadni lehet, hogy vannak sajnálatos esetek, de kár ezzel foglalkozni a nap nagy részében. Én pl ismerek olyat, aki 25. hétre szült, és minden jól ment, a baba azóta is teljesen egészséges, meg akinek 34 hét után, végül 1 naposan elhunytak az ikrei. Szóval tényleg nem erre kell koncentrálni, tudom, hogy nehéz, tudom, hogy izgulsz, mindenkiben lehet egy kis félsz, ez normális is, de inkább pörgess át ezer babaruha oldalt és fantáziálgass arról, hogy majd milyen lesz, mert ez a babának biztos jobb érzés, mint a stressz egy be nem következett esemény miatt.
2023. okt. 15. 20:01
15/22 A kérdező kommentje:
Igen, Mindenkinek igaza van! Igyekszem nem ezen kattogni. Kedden úgyis esedékes (védőnői javaslatra, mert már nagyon nagy a hasam és itt fáj ott fáj de még azért képes vagyok hosszabb távon is mozogni) a kiságy, babakocsi és társainak beszerzése, azzal majd kicsit lekötöm magam és a férjem.
2023. okt. 15. 20:18
16/22 anonim válasza:
Sokkal gyakoribb az, hogy normál időben szülessen meg a baba, minthogy koraszülött legyen. Ezzel az erővel azon is parazhatsz, hogy a fejedre esik egy tégla. Az se gyakori, de előfordulhat, nem ebből kell kiindulni.
2023. okt. 15. 21:44
17/22 A kérdező kommentje:
16-os! Tudom, és igazad van. Igyekszem másképp állni hozzá 🙂.
2023. okt. 15. 22:34
18/22 anonim válasza:
Én csütörtökön töltöm a 30.hetet. A 18.hét óta megy az imádkozás, hogy ne kezdjen el nyílni a méhszáj, mert nálam teljesen fedi a lepény, a baba harántfekvésbe van. Minden napért hálás vagyok, hogy még egyben vagyunk. És teljesen megértelek, most kezdek kicsit megnyugodni, hogy talán már nem lehet akkora baj, de még mindig könyörgöm a hátra lévő hetekért, hogy a 36.ig el jussunk. Kitartást neked is és biztos minden rendben lesz. ❤️
2023. okt. 16. 10:45
19/22 anonim válasza:
Ahogy írták, 24. hét után már életben maradhat, 28. hét után már 90% felett van a túlélés, 34. hét és 2000 gramm felett már ugyanolyan esélyekkel indul az életben, mintha időre született volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!