Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósan miért nem lehet...

Várandósan miért nem lehet egy légtérben tartózkodni azzal, aki kemoterápiás kezelést kap?

Figyelt kérdés
2023. okt. 14. 21:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%

Korhazban dolgoztam terhesen a 36. hetig (kulfold, itt nincs tappenzcsalas). Lehet kemoterapiat kapo beteggel lenni, annyi, hogy terhesen nem en adtam, de ott voltam veluk egy legterben.

Azt, hogy ott neked egy nover mit mondott, azt nem kell am elhinni.

2023. okt. 14. 23:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a nővér is a sugárral keverte össze.
2023. okt. 14. 23:56
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

Tizenegyesnek van igaza. Kemoterápiás szerrel egy terhes nem dolgozhat, de sem a kemot, sem a sugarat kapó beteg nem veszélyes egy kismamára. Sőt ahogy már írták, 2-3. trimeszterben ha kell akkor kezelni is lehet a kismamát.

A bomló izotóppal vizsgált személy jelenthet rövid ideig minimális kockázatot.

A nővér kicsit túllépte a szerepkörét sajnos, és téves infókat adott

2023. okt. 15. 03:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Minimálisan, de látogathatód. Ez szép tőled
2023. okt. 15. 07:47
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
A kisbabamhoz kemoterapiat kapo csaladtag aznap nem johet latogatoba. A sugarkezeles alatt johetett.
2023. okt. 15. 08:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Sugárkezelés esetén akkor nem lehet, ha a beteg testében van a sugárzó anyag, nem pedig kívülről sugározzák be.

Kemoterápia esetén ez inkább csak óvatosság.

2023. okt. 15. 08:44
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Kemoterápiánál ha nem mehet, akkor azért, nehogy nálad megfertőzzék valamivel.

A gyereked védi az anyatej, de őt éppen akkor nem védi semmi! Gondolom, nem kap tőled tejet.

2023. okt. 15. 10:10
 18/20 A kérdező kommentje:
Terhes vagyok utolso 🤦
2023. okt. 15. 10:41
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Igaz... akkor tényleg csak az lehet, hogy aki sugároz, az ne menjen oda hozzád.

A kemósok nem mérgeznek, nem kenik rájuk töményen a mérget, hanem pontosan adagolják, és belül.

2023. okt. 15. 11:06
 20/20 anonim ***** válasza:
48%
Elképzelhető hogy aézrt mondta, mert sokan a kemo mellé sugarat is kapnak, lehet nem pont akkor kapta az illető, de mondjuk 24 órán belül és még sugároz(hat).
2023. okt. 21. 05:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!