Mire utalhatnak ezek a tünetek? Terhesség vagy inkább valami más?
Alig pár napja ért véget a menstruációm, napra pontosan múlt szombaton, azaz 5 napja. A menstruáció első napján rendesen véreztem, majd második napon a szokásostól sokkal inkább véreztem, kisebb-nagyobb vérdarabokkal. Harmadik napon már csak annyit mint első napon, majd a negyedik napon már csak nagyon kicsit, pontosabban inkább barnás-véres folyásnak mondanám azt. A szokásos görcsölő érzés meg volt, előtte egy héttel a melleim feszültek, tehát ez ugyanúgy történt mint mindig is szokott. Sokkal inkább a mennyiséggel ijesztett meg kissé.
Azt még szeretném leszögezni, hogy párommal utoljára augusztus 22.-én voltam együtt megszakításos módszerrel, tudom nem védekezés, meg is bántam. Azóta viszont kétszer is volt már vérzésem, és én kizártnak tartottam eddig a terhesség eshetőségét. Azóta ha együtt is voltunk mindig gumival védekeztünk, és nem vettem észre hogy kiszakadt volna bármikor is. Legalábbis minden aktus után, én dobtam ki az elhasznált gumit, és nem folyt, nem csepegett se semmi, mert tüzetesen átnéztem, megnyomkodtam de egyszer sem folyt és nem utalt arra hogy kiszakadt volna. Ezért is mind idáig nem féltem, csak egyre több tünetem van, s megkérdőjeleződött bennem, hogy mégis mi van ha terhes vagyok..
A további tüneteim:
Minden reggel derékfájdalommal kelek fel, és van hogy menstruáció ideje alatt intenzívebben érzem egész nap alatt is. A hajam elkezdett nagyon hullani, és mindig markostól szedem le a hajat magamról, bármit is teszek. Megnőtt az étvágyam, mindig éhes vagyok, de csak egészségtelen ételekre. Legyen az csoki, sós, chips, vagy gyors kaja, ezek mind jöhetnek. Felszedtem 3-4 kg-t, ez mondjuk lehetséges a nagy étvágy és éves miatt is, de szembetűnő számomra. A fejem bal részén a szemem környéken van, hogy naponta 2x-szer is belehasít a fájdalom. A hasam bal részen, eléggé intenzíven szoktam érezni bélmozgást, vagyis remélem bélmozgás és nem más.
S ami számomra a legaggasztóbb, az az, hogy az imént fürdés közben vettem észre, hogy vérezni kezdtem újra. Sokkal inkább ilyen barnás de inkább pirosas vérzés. Azóta már nem tapasztaltam csak olyan fél órán át.
Oh, igen majd el felejtettem, hogy 2 hete mikor együtt voltam párommal együttlét közben is vérezni kezdtem, aztán végül nem lett belőle semmi, csak ilyen pecsételő vérzés volt, de azért megijedtem.
Szóval, fenn állhat még ezek ellenére a terhesség gyanúja, érdemes tesztet vennem? Vagy más van a háttérben inkább?
Tartok tőle hogy nem-e terhesség, de annyira kizártnak tartom, viszont mégis megütötte a fejem hogy mi van ha mégis..? :/
Nagyon köszönöm a segítségeket!
500ft egy teszt. Vegyél egyet és nem görcsölsz tovább. De nyugi, a beleid mozognak, nem a gyerek, a gyerek kb 4 hónapos terhességnél mozdul meg, de inkább később. Szívesen!
(Egy 22 hetes kismama)
Ez inkább tűnik valami hormonális betegségnek.
Nekem pl a terhesség óta pont hogy egyáltalán nem hullik a hajam, pedig előtte hajmosásnál csomókban szedtem ki. Az első trimeszterben szerintem még nagyon kevesen kívánnak rá kismamák bármire is, az a hányós (és inkább lefogyós) időszak 😅
Mozgást még biztosan nem éreznél.
De egyébként szerintem ha valaki él nemi életet, annak érdemes mindig tartani otthon pár tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!