Vérszegénység miatt felkerestek a laborból sürgősen. Mennyire vészes az érték, a babának ettől lehet baja?
Természetesen már beszéltem orvossal és védőnővel is, de gondolom tudjátok ki mennyi időt szán az emberre. Viszont kicsit kétségbe estem. A hemoglobinom a 24.heti vérvételen 109 volt (123-153-ig volt a referencia tartomány). Erre se a védőnő, se az orvos semmit sem mondott erre. Sőt a védőnő azt mondta, kifejezetten jó a vérképem. Még a terhes vitaminnal is leállított, hogy sokat híztam.. azóta persze csak magnéziumot meg d vitamint szedtem.
Erre ma (tegnap voltam 36.heti vérvételen) hívtak telefonon hogy sürgősen kezdjek vasat szedni mert vérszegény vagyok. 98 lett az értékem.
Maltofer fol 2x1-et mondtak.
Az orvosom is végülis ezt mondta.
Meg nem értette hogy lett ennyi az eredményem.
Hát nagyon elkeseredtem, hibásnak is érzem magam, hogy hallgattam a védőnőre, mert a többi értékem is szint alatt volt már a 24.héten (vörösvérsejt, hematokrit). Direkt rákérdeztem a vasra.. de mondta hogy nem kell, sőt a hízás miatt kerüljem a vöröshúst.
Magam miatt annyira nem aggódom csak hogy a baba ettől károsodhat-e vagy okozhat-e gondot a szülésnél.
A 109-es hemoglobin nagyon alacsony.
150 alatt vért se lehet adni pl.
Nekem a múltkor 102 lett. Az orvosom teljesen odavolt... Már a második doboz Sorbifert szedem.
Na ezért írom pont, hogy annyi volt már 2 hónapja. És azt mondta ne szedjek vitamint. 😟
De oke, attól én még úgy csinálhattam volna ahogy gondolom, csak nem teljesen értem hogy akkor minek az ellátó rendszer.
(Orvoshoz amúgy magánban járok)
De most meg akkor a 98?
Csak azt tudnám ettől mi baj lehet és kinek.
(Egyébként nekem terhesség elött is olyan 130-140, na de az akkor is normál tartomány ehhez képest)
A vitamintól nem híznal..
A mg ėtvàgyat csinàl csak, azt meg szedted is tovàbb, a vèdônô hüly..séget beszèlt..
Amùgy a terhesvitaminban sosem elèg a vas.. nem is jòl vAn benne, ùgyh nem csinàltàl rosszat..
Szedjed, amit kaptàl..szèkrekedèsre figyelj, dulcosoftot lehet szedni terhesen
Semmilyen vitamintól nem lehet hízni, ez nettó baromság.Étvágyat csinálhat,de ekkora hízás simán lehet vizesedés.
A vasad nagyon kevés.
De különben ez most egy jó ok megtanulnod, hogy inkább a saját szemednek higgy,és nem bármilyen "szaktekintély"-nek, mert ő azt mondja.Láttad,hogy határérték alatti a vasad,erre,abbahagytad még azt a minimális vitamint is amit eddig szedtél.
Köszönöm 5#!
Én is úgy gondolom, hogy nem attól hízok, és nem is az csinált nekem étvágyat, szimplán hogy nagyon rossz a gyomrom elejétől végig.. de akkor most szedem ezt a maltofert, meg beépítek minél több vastartalmú ételt, aztán hátha.
Az orvosom azt mondta a vitamin 2 hét alatt rendbe teszi.. amúgy is márcsak 1 hónap van hátra, de azért jó lenne normálisan kibírni.
6# jogos.. csak ugye annyi mindenre mondják, hogy átlag esetben nem jó, de terhesség alatt normális, hogy nem fogom, és nem is akarom lépten-nyomon megkérdőjelezni az (elvileg) nálam okosabb, tapasztaltabb “szak”embereket. Amúgy az orvosom is látta az értékeimet (már a 24.hetit), egy szóval nem említette hogy valamit is szedjek/tegyek.
Most már mindegy nyilván..de persze valahol igazad van, ezért írtam hogy milyen “jó” hogy azokra legalabb “lehet” támaszkodni, akinek ez a feladata.
(És normálisan eljártam védőnőhöz, és magánban terhesgondozásra, azt gondolom amit egy kismama tehet, megtettem.) a vitaminokról meg mindenki mond mindent..
De az én “munkámért” is én vagyok a felelös , és ha elcseszem, jogosan vesznek elő. Szóval persze mutogathatok magamra, de nem én vagyok se a saját védőnöm sem az orvosom. Arról nem beszélve hogy itt egy kicsi élet is a kezükben van.
Minden esetre remélem ettől egyikünknek se lesz baja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!