Lehet megrázott az áram kicsit. Ezzel mennétek orvoshoz?
A hosszabbítóból húztam ki a bekapcsolt elektromos fűtőtestet (nincs külön kikapcsológombja, de ha hőfokot 0-ra vettem volna nem ártott volna). A hosszabbító a bal kezemben volt, az oldalát, alját fogtam, a fűtőtest dugója a jobb kezemben, műanyagokat fogtam. Ahogyan kihúztam láttam egy villanást a hosszabbítónál, majd pár másodpercig a jobb kézfejemben enyhe furcsa érzés volt. Nem csípett meg, valami bizsergésszerűt éreztem, de még annak sem hívnám, máshol eddig nem éreztem semmit. Ez kb 15 perce volt.
A kezemet nem sokkal előtte mostam meg, 2x megtöröltem, de enyhén nyirkos maradt szerintem.
Kedden, 1,5 nap múlva készülök második trimeszteri genetikai uh-ra. Ti szólnátok emiatt háziorvosnak/nőgyógyásznak a genetikai előtt? Szerintetek ebből a nagyon enyhe áramütésből (ha ez az volt) lehet baja a babának?
Dehogy, ez nem aramutes :)
Engem egyszer megrazott az aram, mosogatas kozben , elektromos csap ( kulfold) es valahogy gondolom elromlott, mert ahogy belenyultam a vizbe, a viz vezette az aramot, igy konkretan hatradobott, fel metert repultem hatra, attol, hogy belenyultam a vizbe. Marha felelmetes volt, de az egadta vilagon semmi bajom nem lett, eszembe sem jutott, hogy ezzel orvoshoz kellene menni. Nem voltam terhes , csak azert irom, hogy meg ez is csak egy enyhe `aramutes volt.
Hala az Egnek, te meg sosem kaptal aramutest, kulonben tudnad, hogy az nem "egy kis bizserges".
Kivanom, hogy soha ne is tudd meg, milyen.
Viszont a helyedben hivnek egy PROFI villanyszerelot, hogy tegye biztonsagossa az elektromos cuccokat a lakasban, mert pl elektromos futotestet hosszabbitorol mukodtetni eleve rizikos, es nem csak az aramutes miatt, hanem pl. tuzveszely miatt (ha olyan a vezetek a falban, ha olyan az eloszto, ha olyan keszulekek vannak bedugva, es meg lehet sorolni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!