Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Iugr gyanú .Vajon lesz valami...

Iugr gyanú .Vajon lesz valami baj?.

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne hogy 31 hetesen azt mondta az orvosom hogy a baba feje és pocija kisebb egy 2-3 héttel

Így injekciókat kaptam egy hét múlva kell vissza menjek.

Valakinek volt már ilyen? Azóta nagyon aggódok hogy valami probléma lesz

Szerintetek??.

2023. szept. 19. 07:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem mondott semmit csak hogy nem túl jó hír ez .de hogy milyen következményei vannak vagy lehetnek semmit nem mondott

De holnap telik le az egy hét kíváncsi vagyok mit fog mondani :/

2023. szept. 19. 12:04
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia 4-es, az orvos egyáltalán nem aggódott. Kérdeztem, hogy mi lehet az oka a lemaradásnak, az alacsony termetemet jegyezte meg elsősorban. Tudom, tiszta hülye vagyok, hogy aggódom, pedig az orvos nem tette. Ennyit jelent, ha az ember minden hülyeséget elolvas...

A súlybecslés szerint is kicsi, de még benne van az elfogadhatóban (10 centile környéke). A haskörfogat lett kisebb (meg mindene, de az most kimondottan), bár az oldalon írta valaki, hogy ha nem volt a pocakjában éppen elég folyadék, akkor mutathat kisebb méretet.

2-3 napja érzek kis pukkanásokat a hasamban, tegnapelőtt láttam először enyhe kis kiemelkedéseket a hasamon is. Tehát a betöltött 19. hét végén, 20. elején vettem észre először, de mellső fali a placenta.

Kedves 6-os, jó olyat olvasni, hogy másnál is voltak eltérések, mégsem lett belőle gond! 🙂

Kérdező, esetleg egy másik uh-ra nem tudsz menni?

2023. szept. 19. 12:17
 13/14 anonim ***** válasza:

#3 Hat nap eltérés az szó szerint semmi. Valószínűleg vannak, akik nem 40 hétre szülnek, hanem 37-42 között minden normális.

Ha te 40. hétre szülsz már simán normális lehet, ha a baba kisebb.

Kérdező, a 32. héttől, ha megszülsz, nagyon kicsi az esélye, hogy valami nagy baja marad a gyereknek 3 éves kor után, majdnem minden fejleszthető/korrigálható már (mondjuk lehet keverni fogja a jobb-balt vagy lesz egy enyhe diszlexiája, de ezek nem komoly bajok).

És hiába mondják, hogy 2 héttel le van maradva súly alapján, a tüdejének és az idegrendszerének 31 hete volt fejlődni, így ténylegesen 31 hetesnek számít. A

koraszülött IUGR babák általában gyorsabban fejlődnek, mint a többi koraszülött baba.

Szóval a legrosszabb eset sem annyira rossz, és ennél már csak jobb lehet. Ha nem befektettek, hanem egy hét múlvára hívtak vissza, akkor nag eséllyel a 34. hétig eljuttok.

2023. szept. 19. 12:36
 14/14 anonim ***** válasza:

13-as, nagyon szépen köszönöm a választ! A hirtelen megjelent 6 napos lemaradástól ijedtem meg, de tisztában vagyok vele, hogy nem fejlődnek azonos ütemben a babák.

3-as

2023. szept. 19. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!