Mit jelent a magas TSH? 6,9 Várandós vagyok.
Figyelt kérdés
Igen. Elfogok menni orvoshoz. Most kaptam meg a vérvétel eredményét. Hátha valakinek volt ilyen.2023. szept. 18. 12:51
1/7 anonim válasza:
Szia! Én már előtte is kaptam 2,4-re gyógyszert, 1,5 volt legutóbb, megemelték a gyógyszert.
Nagyon magas a 6,9, biztos kapsz rá valamit!
2/7 anonim válasza:
Pajmirigy alulműködést ha jól tudom. De biztosat akkor lehet ha a pajzsmirigy hormonokat is külön megnézik (azt hiszem T3 ér T4 értèkeket.) de erre az értékre szerintem is biztos kapsz gyógyszert. Nem jó a baba szempontjából, ha túl magas ez az érték. De a gyógyszer hamar hekyreteszi majd.
3/7 anonim válasza:
Hívd fel a háziorvosod, ő tud adni beutalót endokrinológiára, sok helyen kismamák időpont nélkül mehetnek. Ott fognak gyógyszert írni rögtön. (Heteket ezzel nem szabad várni, főleg ha 1.trimeszterről van szó)
4/7 anonim válasza:
6,9es tsh értékkel már most keresnék egy magán endokrinológust, aki lehetőleg 1-2 héten belül fogad legkésőbb. 6,9 terhességen kívül is pm alulműködés, így viszont nagyon megnő a vetélés esélye, de azon kívül is kockázatos a magzatra, eüi problémákat okozhat. Sajnálom, nem ijesztegetni akarlak, szintén pm alulműködésem van, nekem 2,3-ra már gyógyszert emeltek tervezés alatt és azóta is szigorúan nézik. De ez gyógyszerrel könnyen korrigálható, de ahhoz kell az endokrinológus.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Holnap megyek is háziorvoshoz.
Nem igazán értem,hogy ez az egész mit jelent rám nézve. A babára nézve tudom.
Az első terhességemnél rendben volt. Tavaly született a kislányom.Mi történhetett?
2023. szept. 18. 14:34
6/7 anonim válasza:
Rád a terhesség szempontjából semmit, a babára veszélyes, mert neki még nincs saját pajzsmirigye, és a tiéd kell neki. Valahogy a 16. hét környéken kezd el termelni az övé is.
Viszont a pm alulműködés terhesség nélkül sem jó, sok eü problémát okoz, érdemes kezelni.
A pajzsmirigy alul - vagy túlműködés bármikor kialakulhat, nem kellett semminek történnie.
Nekem is egyik pillanatról a másikra alakult ki.
7/7 A kérdező kommentje:
Izotópdiagnosztikára küldött az orvos. Az mit jelent?
2023. szept. 19. 18:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!