1 hétig náthás voltam, most pedig Nagyon elkezdett fájni a torkom. Az orvos azi sandoz 500mg azitromicin tablettát írt fel A gyógyszertárba a patikus hölgy, aztmondta, nem ezt szokták írni, de nem adhat mást orvosi utasítás miatt.Igaza lehet?
Az orvos tudja, hogy Te terhes vagy, a gyógyszertáros nem. Előbbi viszont talán éppen azért ezt írta fel.
Nem értem, hogy most egy - számomra értelmetlen - megjegyzés miatt miért kérdőjelezed meg az orvos döntését. Gondolod, hogy szándékosan ártani akar?
A nőgyógyászodat hívd fel, hogy beveheted e!
Egyébként a háziorvosok sokszor nincsenek képben, hogy mit lehet adni a kismamának és mit nem. Saját tapasztalat...
Nekem 15 hetesen volt felsőlégúti betegségem, ami sajnos ráment az arcüregemre és a fülemre.
A háziorvos nekem is majdnem rosszat írt fel, de mondtam neki, hogy penicillin hatóanyagút adjon.
Erre ez volt a válasza: "Oké, de azt ugye tudja, hogy a magyar bacik körberöhögik a a penicillint"?
Magyarán, felírja, de szerinte nem fog használni. Kevés lesz ide...
Mondtam, hogy nem baj, próbáljuk meg.
Aztán végülis nem attól lettem jobban, hanem a kitartó infralámpázástól, teázástól, vitamintól, pihenéstől és a herbal swiss forró italpor + szopogató tabletta is sokat segített.
Szóval hallgass a patikusra és ne vedd be azt az erős antibiot! Legalábbis előtte kérdezd meg a nődokit, mert tényleg nem lehet ilyenkor akármit bevenni!!
"A gyógyszertáras is tudja"
Ha így volna, ő írná fel a gyógyszert, nem az orvos...
Mármint az tudja hogy terhes vagyok.
Egyébként a nőgyógyászom írta fel ezt a gyógyszert, ugyanis a háziorvosom nem fogad, illetve nem hajlandó semmir felírni. Hálisten most költözünk és váltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!