Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Azitromicin antibiotikum (pl....

Azitromicin antibiotikum (pl. Azibiot, Azi-Sandoz, Zitrocin) tényleg nyújtott hatású? Miből derül ez ki?

Figyelt kérdés

Háziorvos 3 napos antibiotikumot írt fel, ezt be is szedtem, de olyan kevésnek találtam a 3 napot, erre mondta, hogy nyújtott hatású, kb 1 hét, mire kifejti a hatását.

De a betegtájékoztatóban erre nincs semmilyen utalás, és neten se találtam.

Tudtok erről vmit?

2019. márc. 22. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem használt, sőt még rosszabbul lettem. Megkértem, h többet ezt ne írja fel nekem. Én úgy tudtam, az elnyújtott hatás azt jelenti, h naponta csak egyet kell szedni.
2019. márc. 22. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen elnyújtott hatású. Miután abba hagytad,még hat pár napig.
2019. márc. 22. 17:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Első: igen, ezt jelenti.

3 db volt a dobozban, 3 napra.

Nekem "bejött", mert én ezeket a nagy gyógyszereket összetöröm, a kapszulát is kibontom, és pl. az Augmentinnek vagy a Dalacynnak olyan gusztustalan íze van, hogy azokat sose tudtam végig szedni.

Ennek meg nem volt semmi íze, és jobban is vagyok.

Bár szedek már vagy 6 féle dolgot, mert 2 hónapja húzódik a dolog.

Második:

igen, pont ugyanazt írtad le, amit én. :)

De a kérdés az volt, hogy miből derül ki ez a nyújtott hatás, ha a tájékoztató sem írja?

Hol tudnék ennek utánaolvasni?

Rákerestem a gyógyszerre magára, meg a hatóanyagra, sőt még úgy is, hogy hozzáírtam, hogy nyújtott hatású. Sehol semmi.

2019. márc. 22. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Pharmakokinetika résznél nagyon szépen leírja, hogy mivel akkumulálódik a fagocitákban ezért elnyújtott a hatása. Azt is szépen leírja hogy 68 óra az eliminációs féléletideje.

[link]

Amúgy pedig parancsolj az alkalmazási előirata, magyarul használati utasítás orvosoknak gyógyszerekhez... ez az AZI Sandoz-é de kb. az összesre igaz ami azithromycint tartalmaz.

[link]

2019. márc. 22. 17:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem az első tabletta beszedését követő 36. órában kezdett hatni (már nem volt lázam) és a 3. tabletta utáni héten is éreztem, hogy javult/megszűnt a köhögésem, tisztább volt az arcüregem.
2019. márc. 22. 18:02
 6/8 A kérdező kommentje:

Szépen leírja?

kösz, angolul...

Nem vagyok nyelvtanár, hogy angol szakmai szöveget megértsek, konkrétan az orvosi szakmáét.

Ez elég fellengzős volt...

A második link már komolyabb, de ezt nem dobta ki a google az első néhány találatban, és nem is jutnak el hozzám olyan dolgok, amik orvosknak szólnak.

Ettől függetlenül köszönöm, mert ebben már kicsit több van, de a betegeknek szóló utasításban is illene egy ilyen dolgot feltüntetni.

2019. márc. 22. 19:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Leírták, hogy miért "elnyújtott" hatású és erre flegmázol és fellengzősnek veszed...

Amúgy neked nem mindegy miből derül ki? Pont az ilyen okostojások miatt van ennyi rezisztens kórokozó, mert ti aztán jobban tudjátok mit és meddig kell szedni. Ha nem bízol az orvosban, menj sámánhoz. Attól meg, mert nem érted meg sem a korábbi válaszoló hsz-ét és még angolul sem tudsz, ne ő legyen már a sz.r. - Na, ez fellengzős volt.

2019. márc. 22. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért is illene feltűntetni? Egy adott gyógyszer farmakokinetikája az orvosra meg a gyógyszerészét tartozik, a beteg ha kérdése van tőlük tud kérdezni.

Ami az angol szöveg értelmezését illeti, ez egy szimpla középfokú nyelvvizsga szint.

2019. márc. 24. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!