Mi a teendő, ha nem akar meggyógyulni a mandulám? Így is elvégzik a műtétet?
Február 10-e környékén kezdődött a mandulás mizéria. Furán fájt a torkom, belenéztem, láttam pöttyöket a manduláimon. Még nem volt tüszős a gyulladás, de gennyes pöttyök voltak rajta. Kaptam antibiotikumot. Míg szedtem, jobb volt, de utána kétszeres erővel visszajött. Két hét múlva újra kaptam antibiotikumot. Ekkor már elmentem a kórházba is beszélni a fül-orr-gégész főorvossal, akinél tavaly is többször voltam mandulagondokkal. Azt javasolta, minél hamarabb vegyük ki a mandulákat, így március 18-ra előjegyzett műtétre.
Most beszedtem a második kör antibiotikumot. Ugyanaz van, mint az elsőnél. Amíg szedtem, jobban voltam, de most megint vacakul érzem magam és néztem a torkom, már megint/még mindig pöttyösek a manduláim.
Ha így marad a helyzet műtétig, akkor is kiveszik? Úgy tudom, csak teljesen gyógyultan lehet kés alá feküdni. De ha már két kör antibiotikum sem segített, akkor mit lehet tenni? Annyira neki vagyok keseredve...
Az antiobiotikum szerintem már nem véd engem. Pénteken vettem be az utolsót, 18-ig nem hinném, hogy "védene". (eleve nem tudom, hatott-e egyáltalán, ha két kör után még mindig beteg vagyok).
Mindenképp beszélek még az orvosommal a hét folyamán. Amúgy nekem azt mondta, ha lázas beteg lennék, akkor jelentkezzem, az zavarhatna be. Lázam amúgy nincs, csak gennyes kicsit a mandulám és erőtlen vagyok, meg fáj a fülem, nyakam.
Szia!
Én ugyanebben a cipőben járok...
Csak még fül-orr-gégészeten nem voltam idén. Tavaly már igen. Én 35/N vagyok és félek a mandulaműtéttől. Sok helyen azt hallom, hogy felnőtt korban már komolyabb a műtét.
Te hány éves vagy?
Kérlek, majd írd meg, hogy alakulnak a dolgaid ezen a területen.
Gyógyulj meg Te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!