Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitévő legyek? Streptococcus...

Mitévő legyek? Streptococcus b pozitív eredmény.

Figyelt kérdés

A héten elmentem egy nőgyógyászhoz, hogy mintát vetessek, mert égő érzést éreztem a hüvelyemnél.

Nem a saját orvosomnál voltam, mert szabadságon van.

Az eredmény megjött és streptococcus b pozitív.

18 hetes terhes vagyok és teljesen kétségbe vagyok most esve.

Az orvos szerint nem igényel semmiféle kezelést, majd csak a szülés előtt-közben.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2023. szept. 10. 09:29
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Semmi baj nincs, kezelhető. Egyébkénz is el szokás végezni a szűrést a szülés előtti utolsó hetekben. Jól mondja az orvos, még nincs tehendő, nem lesz a gyereknek se semmi baja, majd antibiotikumot kaptok ennyi. Nyílvan ezt azért mondd el majd a saját nőgyógyászodnak ennyi.
2023. szept. 10. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy mit tegyél? Te nem tudsz magadnak penicillint felírni, tehát menj el a saját orvosodhoz és beszéld meg vele.

Nekem a 36.heti mintavétel lett pozi, 5 nap múlva beindult a szülés és akkor nézték a eredményt. Leálltak a fájásaim ezért császározni kellett, kaptam előtte vénás antibiotikumot meg utána 3 napig szedtem tablettában. Nem történt baj, a gyereknek semmi baja.

2023. szept. 10. 09:46
 3/6 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló:

Köszönöm a választ! Mindenképpen jelzem a saját orvosomnak.

2-es:

Köszönöm Neked is!

A mit tegyeket arra értettem, hogy érdemes e antibiotikumot íratni?!

Az orvos szerint nem, ezért érdekelt, hogy aki volt már hasonló helyzetben, annak az esetében hogyan járt el az orvos :)

2023. szept. 10. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Terhesség végén szokták nézni, akinek pozitív lesz annyit tesznek hogy szülés után mindketten kaptok antibiotikumot. Ennyi, semmi több. Nem okoz a babának semmit, nem kell most kezelni.
2023. szept. 10. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Akinek jelen van a szervezetében, mindig ott marad. Majd kapsz antibiotikumot rá.

Nekem is jelen volt. Sajnos leoltásom nem volt, mert előtte más miatt kaptam antibiotikumot, ezért fals eredmény született volna. A kisfiam el is kapta szülésnél. 5 napig antibiotikumot kapott, szerencsére nem lett belőle semmi gondja.

2023. szept. 10. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is pozitív lett a 36. héten, az orvos azt mondta, hogy szülésnél mindenképpen jelezzem. Ha van rá idő, akkor elvileg kap az anya a szülés alatt antibiotikumot. Ha gyorsabb a szülés, akkor nekem előzetesen azt mondták, hogy a baba kap, de nálunk néztek valamit a babánál (nem tenyésztettek) és az alapján azt mondták, hogy nem kell kapnia.
2023. szept. 10. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!