Tényleg méhösszehúzódàst okoz ha a kismama megsimogatja a pocakját?
Jézusom...
Vannak ilyesmi teóriák, igen. De könyörgöm! Egy orgazmus milyen méhösszehúzódásokat csinál terhesen, és egy egészséges várandósság alatt mégsem pottyan ki miatta a gyerek.
Mondták amúgy nekem is annak idején, hogy nem ajánlott, de hogy TILOS :D
Simogasd, ha jól esik :) Én sem simogattam olyan egetverően sokat, de nem volt semmilyen összehúzódásom tőle. Szemöldök-felhúzódásom van csak, amikor ilyeneket hallok vagy olvasok 😂
A végén, mikor NST-re kell járni tényleg szokták mondani, hogy ne simogassa előtte a hasát.
Nekem amikor bekenem a stria krémmel (azaz rendesen körbesimogatom) utána elég gyakran keményedik a hasam, szóval van benne valami.
Ez nem azt jelenti hogy soha egy kicsit se szabad a babákat megsimogatni, de azért mondjuk pl. 32 hetesen fenyegető koraszüléssel nem érdemes egész nap hasatsimogatni...
Mindent mindig szabad, mértékkel.
Igaz, amit mondott az ismerősöd!
Viszont ez csak arra vonatkozik, akinek problémás a terhessége pl.: idejekorán nyílik a méhszáj, rövidül a méhnyak, tölcsér jel van, vérzés van, előző terhesség vetéléssel vagy koraszüléssel végződött.
Ilyenkor minden tevékenységet kerülni kell, ami méhösszehúzódást vált ki: mozgás, hajolgatás, guggolás, szex, pocak simogatás, forró fürdő, gyógyteák, masszírozás, stb.
Egy egészséges terhességben nyugodtan lehet simogatni a pocakot!!
Az nem baj ha ráteszed a kezed a hasadra, vagy ha érzed mozogni ott megsimized.
Csak ne simogasd hosszú percekig körkörös mozdulatokkal.
Hát nézd, nekem problémamentes terhessegeim voltak/ vannak.
Simogattam mind a háromnál. Első 40+2, második 40+3 napra érkezett.
Harmadik még pocakban ,39+6 hetesek vagyunk. Sztem öngyulladásig simogathatnám.. 😂 Bár ma megpróbálom hátha végre történik valami..😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!