Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg méhösszehúzódàst okoz...

Tényleg méhösszehúzódàst okoz ha a kismama megsimogatja a pocakját?

Figyelt kérdés
18 hetes kismama vagyok és egy ismerős anyuka mondta, hogy ne simogassam a hasam (elég nagy már a pocak, pedig átlagos testalkatú vagyok és néha néha nyúlok oda és simitom meg, szóval nem non-stop simogatom), mert neki is,meg más kismamáknak is mondta az az orvos akihez járnak terhesgondozásra, hogy TILOS a pocak simogatás, mert méhösszehúzódàst okoz. Tényleg így van? Az én dokim, a védőnő sem mondta ezt nekem soha.

#Méhösszehúzódàs
2023. szept. 9. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Dehogy.
2023. szept. 9. 21:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Nekem is furának tűnt ez a kijelentés. Ha egy simogatás ezt váltaná ki, akkor a fene megette az egészet, én úgy gondolom.
2023. szept. 9. 21:32
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Jézusom...

Vannak ilyesmi teóriák, igen. De könyörgöm! Egy orgazmus milyen méhösszehúzódásokat csinál terhesen, és egy egészséges várandósság alatt mégsem pottyan ki miatta a gyerek.

Mondták amúgy nekem is annak idején, hogy nem ajánlott, de hogy TILOS :D

Simogasd, ha jól esik :) Én sem simogattam olyan egetverően sokat, de nem volt semmilyen összehúzódásom tőle. Szemöldök-felhúzódásom van csak, amikor ilyeneket hallok vagy olvasok 😂

2023. szept. 9. 21:40
 4/12 anonim ***** válasza:
62%

A végén, mikor NST-re kell járni tényleg szokták mondani, hogy ne simogassa előtte a hasát.

Nekem amikor bekenem a stria krémmel (azaz rendesen körbesimogatom) utána elég gyakran keményedik a hasam, szóval van benne valami.

Ez nem azt jelenti hogy soha egy kicsit se szabad a babákat megsimogatni, de azért mondjuk pl. 32 hetesen fenyegető koraszüléssel nem érdemes egész nap hasatsimogatni...

Mindent mindig szabad, mértékkel.

2023. szept. 9. 21:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, amit mondott az ismerősöd!

Viszont ez csak arra vonatkozik, akinek problémás a terhessége pl.: idejekorán nyílik a méhszáj, rövidül a méhnyak, tölcsér jel van, vérzés van, előző terhesség vetéléssel vagy koraszüléssel végződött.

Ilyenkor minden tevékenységet kerülni kell, ami méhösszehúzódást vált ki: mozgás, hajolgatás, guggolás, szex, pocak simogatás, forró fürdő, gyógyteák, masszírozás, stb.

Egy egészséges terhességben nyugodtan lehet simogatni a pocakot!!

2023. szept. 9. 21:43
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, értem. Én veszélyeztetett Lombikos kismama vagyok, akkor ezek szerint én se simogassam soha. Mi mondjuk a házas élettől el vagyunk tiltva. Az baj amúgy, ha mikor hanyatt fekszem, ráteszem a kezem a hasamra? Nekem amúgy annyit mondtak, hogy ne nyújtózkodjak, nyilván az ülő fürdő egyértelmű volt, hogy nem lehet. De azért nem fekszem egész nap, nem is vagyok ágynyugalmra ítélve, guggolni is szoktam, bár inkább lehajolok, ha valamit fel kell venni. Egyedül a szex és a biciklizés lett tiltó listás. Mást nem emeltek ki. Kétszer minimális pecsételő vérzésem volt a 8. majd a 13.héten, de a lombik, a pánikbetegségem és egy 13 évvel ezelőtti méhszàj kisműtét miatt lettem veszélyeztetett terhes.
2023. szept. 9. 22:07
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj ha ráteszed a kezed a hasadra, vagy ha érzed mozogni ott megsimized.

Csak ne simogasd hosszú percekig körkörös mozdulatokkal.

2023. szept. 9. 22:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Hetes! Jaaaa ,olyat nem szoktam.
2023. szept. 9. 22:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is allandoan szoltak,korhazban nst -n stb. A novefrk es doktorok is. Ha rateszed a kezed ok,de nem kell simogatni sokaig.
2023. szept. 10. 09:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát nézd, nekem problémamentes terhessegeim voltak/ vannak.

Simogattam mind a háromnál. Első 40+2, második 40+3 napra érkezett.

Harmadik még pocakban ,39+6 hetesek vagyunk. Sztem öngyulladásig simogathatnám.. 😂 Bár ma megpróbálom hátha végre történik valami..😅

2023. szept. 10. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!