A terhessség bejelentésétől mennyi ideog nem mondhatnak fel?
Ezt a hülyeséget a 15 hetes terhességről honnan veszed???
A terhes nő a fogantatás pillanatától felmondási védelem alatt áll!!
Nézzetek már utána a jogszabályoknak, mielőtt hülyeségeket válaszolnátok!
Jóég, én sem értem, honnan vetted a 15 hetet, és pláne a kiskönyvet:S
Ahogy az előttem író írta, a fogantatás pillanatától a gyerek 3 éves korág védve vagy a rendes felmondással szemben. Ez alatt az idő alatt csak rendkívüli felmondással bocsáthatnak el, illetve terhesség alatt is megszűnik a munkaviszony, a próbaidő alatt, a határozott idő elteltével, és a cég megszűnésével.
A kiskönyv bemutatását meg senki nem kérheti.
Nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva???:O
Nahát ez is érdekes.... Ilyen indokkal sem lehet felmondani! Vagyis felmondhat, de akkor irány a munkaügyi bíróság, de előtte meg kell mutatni az ilyen munkáltatónak a bírósági statisztikát, az esetek több mint 95% a munkavállaló javára dönt. Aztán elgondolkodhat, hogy fizeti a per költséget meg utólag a munkavállaló teljes bérét visszamenőleg, vagy igenis a jogszabályok szerint jár el.
Nálam legalábbis így volt és gyorsan elfelejtette a kekeckedést.:)
Kedves 77%-os válaszoló, látszik, hogy lövésed nincsen a munkajogról:) Nem kell feleslegesen ijesztgetni a kismamákat, ugyanis a munkáltató saját döntése csak a rendkívüli felmondás lehet egy terhes anyuka esetében, a rendkívüli felmondásnak meg törvényben taxatíve meghatározott indoka van, a nehéz gazdasági helyzet nem tartozik ebbe bele.
Csak a pontosítás kedvéért:
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.
Kérlek, mielőtt butaságokat írsz, tájékozódj. Ennyire egyetlen munkavállaló sem kiszolgáltatott a munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!