Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt hetente...

Terhesség alatt hetente többször is mérek 7 feletti cukrot, egy órával evés után 8-tól feljebb igaz nem megy. De nem mindig marad 7 alatt. Pedig figyelek az ételre. Árthatok a babának ezzel? Utolsó trimeszterben vagyok.

Figyelt kérdés
Már nagyon elegem van. 23 hetes terhes voltam mikor el kezdtem méregetni itthon is. Nagyon ideges vagyok hogy miért nem sikerül kordában tartani?! Történhet baja a babának?

2023. aug. 12. 19:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Általában tojásrántottát eszem teljes kiőrlésű kenyérrel, plussz kb 100g kígyó uborka, közepes paradicsom (só nélkül). -/ettől nem magas a cukrom.

Pl le írom a mai napot: mert írom, és számolom egy ideje.

20g Trapista sajt

85g felvágott

Szokásos 100g kígyóuborka, és közepes paradicsom

Teljes kiőrlésű kenyér, egy szelet (26g)

Ettől a cukrom 60p után 7,3 volt.

És itt még csak nem is fogyasztottam el 25 g szénhidrátot. Egyébként nem is nagyon birok megenni egy nap 160 grammot sem összesen. Soha nem is bírtam. De mindig ügyelek, hogy bár 100g felett legyen és jó szénhidrátok legyenek.

2023. aug. 12. 23:45
 12/17 anonim ***** válasza:

Felvágottakat is érdemes megnézni, álneves cukor van bennük. Van amelyikben több, másban kevesebb.

Sokaknak a paradicsom is gond pláne reggelire. (Én ki sem mertem próbálni) Egy olajban sült tojás zsír és fehérjetartalma lassítja a felszívódását, de 20 g sajt pl nem sok. Uborka se nagyon lassít semmit, nincs rosttartalma, csak víz.

2023. aug. 13. 01:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Én egy sima ütögetős tojást ettem, hozzá egy kevés túrót összekevertem borssal,paprikával és egy szelet selyemsonka, ehhez egy olasz nevű kenyér( csak ezt az egy félét bírta a cukrom), paradicsom nem volt az az egekbe vitte q cukrom. Sajnos ételnaplót kell vezetni és kizárni azokat amik felvihetik a cukrot.
2023. aug. 13. 01:54
 14/17 anonim ***** válasza:

160 grammot minimum meg kell enni, szüksége van rá a babának. Ha kevesebbet eszel akkor ketont termelsz. Nekem 180 gr-nal is keton volt a vizeletben, ezért 200-ra emelték és ehhez emeltük az inzulint.

Csak van ott nálatok valami magándoki.

2023. aug. 13. 06:40
 15/17 A kérdező kommentje:

Az a gond hogy az összes orvosom akihez el mentem magán doki. Ki sem merem számolni, hogy 33 hét alatt mennyit költöttem orvosra. Persze, nem érdekelne az anyagi dolog, ha segítene bárki is. De elvileg minden jó! Nyugi, és szevasz a válasz.

Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon hálás vagyok érte! 🙏🏼

Be vettek a Terhességi cukorbetegség csoportba. Nagyon szépen köszönöm azoknak akik ajánlották! Gondolom ma egész nap el leszek a böngészéssel! ☺️

❤️

2023. aug. 13. 07:04
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
Próbáld kerülni a paradicsomot, sokaknak okoz problémát. Az én cukrom eleinte tudta tolerálni, aztán már nem.
2023. aug. 13. 08:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia, én németo-ban élek, és itt étkezés után egy órával 7,8 -ig jó, persze tudom, h magyaro-on 7-ig jó, ezért én is mindent megtettem, hogy 7 alatt tartsam. Ezt azért írom, h ne idegeskedj, ha nem sikerül mindig 7 alatti érték, a stressz is rosszat tesz. Mindazonàltsl pedig ahogy előttem is írtàk lépj be a facebook csopiba és ott a kalauzok közt találod a 160 grammos diéta alapjait, azt tanulmànyozd és aszerint étkezz és igen a 160 grammot legalább meg kell enned, de ott találsz ötleteket arra is, h mit egyél ha nincs étvágyad. Sajnos amúgy itt németbe is elég lazàn veszik ezt a dolgot, voltam én is olyan diabetológus dokinàl, hogy akkora marhasàgot mondott, h nem hittem a fülemnek. Így én is egyedül voltam ezzel a diétával de a csoprt sokat segített 🙂. Kitartást kivánok
2023. aug. 13. 10:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!