Terhesség alatt hetente többször is mérek 7 feletti cukrot, egy órával evés után 8-tól feljebb igaz nem megy. De nem mindig marad 7 alatt. Pedig figyelek az ételre. Árthatok a babának ezzel? Utolsó trimeszterben vagyok.
Általában tojásrántottát eszem teljes kiőrlésű kenyérrel, plussz kb 100g kígyó uborka, közepes paradicsom (só nélkül). -/ettől nem magas a cukrom.
Pl le írom a mai napot: mert írom, és számolom egy ideje.
20g Trapista sajt
85g felvágott
Szokásos 100g kígyóuborka, és közepes paradicsom
Teljes kiőrlésű kenyér, egy szelet (26g)
Ettől a cukrom 60p után 7,3 volt.
És itt még csak nem is fogyasztottam el 25 g szénhidrátot. Egyébként nem is nagyon birok megenni egy nap 160 grammot sem összesen. Soha nem is bírtam. De mindig ügyelek, hogy bár 100g felett legyen és jó szénhidrátok legyenek.
Felvágottakat is érdemes megnézni, álneves cukor van bennük. Van amelyikben több, másban kevesebb.
Sokaknak a paradicsom is gond pláne reggelire. (Én ki sem mertem próbálni) Egy olajban sült tojás zsír és fehérjetartalma lassítja a felszívódását, de 20 g sajt pl nem sok. Uborka se nagyon lassít semmit, nincs rosttartalma, csak víz.
160 grammot minimum meg kell enni, szüksége van rá a babának. Ha kevesebbet eszel akkor ketont termelsz. Nekem 180 gr-nal is keton volt a vizeletben, ezért 200-ra emelték és ehhez emeltük az inzulint.
Csak van ott nálatok valami magándoki.
Az a gond hogy az összes orvosom akihez el mentem magán doki. Ki sem merem számolni, hogy 33 hét alatt mennyit költöttem orvosra. Persze, nem érdekelne az anyagi dolog, ha segítene bárki is. De elvileg minden jó! Nyugi, és szevasz a válasz.
Köszönöm a válaszaitokat. Nagyon hálás vagyok érte! 🙏🏼
Be vettek a Terhességi cukorbetegség csoportba. Nagyon szépen köszönöm azoknak akik ajánlották! Gondolom ma egész nap el leszek a böngészéssel! ☺️
❤️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!