Terhességem 32. hetében járok. A babám mindig ficánkol,
mozog! De ezek nem olyan “rúg-kapálások” ahogy
mindenki le írja. Aggódjak? Kedves kismamák, anyukák ezt
a kérdést hozzátok intézem.
Figyelt kérdés
Kétségbe vagyok esve. Tudom tudom, örüljek, hogy mozog! Persze, örülök. De minden ismerősöm elmeséli, hogy ki bírta tapintani a baba lábát, kezét, meg akkorákat rugdaltak a babáik. Én pedig nem érzek ilyet. Néha kinyomja a kis popsiját (bár is gondolom hogy az a popsi lehet) de egyébként én nem érzek se rúgást se kaparást. Nem rugdossa a bordám sem a húgyhólyagom nem fejelgeti. Ne értsetek félre nem vágyom a fájdalomra, de kicsit aggaszt, hogy ez így most jó, normális ez? Mindig olyan mocorgást érzek, mintha meg lenne kötve keze-lába, mozog, de csak a testével (bocsi nem tudom másként megfogalmazni.) Meg néha talán, nem is tudom le írni mintha vákummal szívnák be a pocakomat egy egy adott ponton. Nyugtassatok meg, volt másnak is ilyen babája? Minden rendben lett?
Jaj istenem. Dehogy érzik a kezét meg a lábát. A tied s8ncs lekötözve, csak pici még. Teljesen rendben van, amit érzel, és nem kell mindent elhinni, amit mondanak.
2023. aug. 3. 05:26
2/8 anonim válasza:
Nekem 3 gyerekem van,egyik sem mozgott úgy ,hogy jaaj kirugja az oldalam.Mindig vártam,hogy rugjanak már nagyot,de nem.Videozni sem bírtam,mert olyan szinten nem látszott hogy mozog.
2023. aug. 3. 06:04
3/8 anonim válasza:
Elöl tapadt a méhlepény? Mert akkor másképp érezni a mozgást ilyenkor. Nekem volt mindkettő, elöl és hátul is. A fiammal első fali lepény volt, "tompábban" éreztem, meg nem volt kívülről látványos. A lányommal meg hátul, na őt látták, hogy mocorog 🤷🏼♀️. Nyilván nem úgy, hogy megmondták milye van ott. Csak rendesen hullámzott a hasam.
2023. aug. 3. 06:09
4/8 A kérdező kommentje:
Igen, első fali lepény. Azt mondta a dokim. 🙂
2023. aug. 3. 06:19
5/8 anonim válasza:
Harmadik babámat várom. Nem mondom ,hogy nem voltak, ( nagyon ritkán) tényleg nagy erős rúgások. De sokkal inkább jellemző volt ,és most is az a jellemzőbb mozgás fajta/forma amit te is leírsz, inkább fészkelődés, helyezkedés,finomabb mozgások. Fogalmam sincs hol a keze,laba. Talán én is a popsit tudom beazonosítani 😀
Tehát ne aggódj, minden rendben van veletek. 😊
34+3 hkm
2023. aug. 3. 07:54
6/8 anonim válasza:
Én is csak onnan tudtam hova rúg a lábával, mert erős fájdalom miatt hasi uh -n megnézték hogy pont a vesémhez van közel a lába, és azt rúgja igen fájdalmasan . Amúgy szerintem lehetetlen külön érezni, max következtetni lehet abból, hogy fejvegu vagy haránt fekvésben stb van, hogy akkor melyik végtagja hol lehet.
2023. aug. 3. 10:11
7/8 anonim válasza:
Én ilyen hülyeségeken sosem gondolkodtam, túl sok időd van.
"ki bírta tapintani a baba lábát, kezét" Én nem tudtam kitapintani semmilyét sem.
"meg akkorákat rugdaltak a babáik." Nem rúgott nagyokat nekem sem.
"Nem rugdossa a bordám sem a húgyhólyagom nem fejelgeti." Nekem se csinált ilyet, de én örültem neki.
2023. aug. 3. 10:35
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok a gyors válaszokat!
Azért most megnyugodtam, hogy más is ebben a cipőben járt. Már kezdetem magam szar anyának érezni, hogy én nem tudom mi hol van, és hogy ez eddig nem is foglalkoztatott. Annyit már tudok, hogy a fejecskéje lent van. Ebből következtettem hogy a popsiját nyomkodja ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!