Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normálisak az érzéseim? Ti...

Normálisak az érzéseim? Ti hogyan léptek/léptetek túl a saját félelmeiteken?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 9 hetes kismama vagyok ikrekkel. A párommal közel 6 éve vagyunk együtt, tavaly nyáron volt az esküvőnk. Már mindketten nagyon vágytunk egy kisbabára, így májusban zöld utat adtunk a dolognak, elsőre terhes is lettem. Természetesen örültünk a dolognak, habár én nehezen térek magamhoz, amióta megtudtam, hogy ikreket várunk. Két gyermeket terveztünk, de nem egyszerre, hanem 2-3 év korkülönbséggel. A probléma az, hogy nekem van egy autoimmun betegségem (myasthenia gravis), ami a harántcsíkolt izomzat gyengeségében mutatkozik meg. Sokszor érzem magamat hullámvasúton, gondolok itt arra, hogy sokszor ingadozik az állapotom. A legnagyobb félelmem az, hogy hogyan fogok ellátni két kisbabát úgy, ha esetleg én is rosszul leszek? Egy kisbaba is borzasztó megterhelő tud lenni egy egészséges pár számára is, esetünkben pedig ikrekről van szó úgy, hogy én beteg is vagyok. Amióta megtudtam, hogy ikrek, rettegek, nem is tudok örülni a terhességnek. Kövezzetek meg, igen, de így van. Mindenki azzal nyugtat, hogy lesz segítségem bőven, a férjem, az anyukám, a nővérem, az anyósomék, ez mind így is van. De senkitől sem várhatom azt, hogy helyettem legyen majd a babák anyja és ezt nem is szeretném. Közben mindig is úgy képzeltem el a terhességet, hogy már az elejétől fogva kötődni fogok a babához, hát ez sincs egyáltalán így. Tudatosult bennem egy bizonyos szinten, hogy igen, jönnek majd, de ennyi. Nem érzek még szeretetet, kötődést. Ez másnál is később alakult ki, esetleg a szülés után? Betartok mindent, amit az orvos mond, óvom őket és magamat, de egyelőre semmi több. Habár hozzátenném, hogy egyelőre nagyon nehéz is lenne rájuk koncentrálnom, ugyanis elég rosszul viselem a terhességet. Nulla étvágy, rosszul vagyok mindentől. Ha eszek is valamit, utána órákig iszonyatos hányinger és émelygés gyötör, már alig bírom. Volt már 2 nagyon erős napokig tartó migrénem is. Szóval egyelőre túlélek. Kérlek, ne hordjatok el mindenféle kőszívű szarnak, akinek nem való gyerek… Csak az érzéseimet írtam le őszintén.
2023. júl. 28. 08:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyáltalán nem vagy kőszívű azért, mert még nem igazán érzed a kötődést a babák felé, ez csak valami társadalmi elvárás, vagy nem tudom.

Hidd el, hogy az "instamamik" is néha még önmaguknak is hazudnak, szerintem nincs olyan (legalábbis én még nem találkoztam olyannal) anya, akit a pozitív teszt láttán csak öröm és boldogság fogott el.

A terhesség különösen vegyes érzéseket tud produkálni, ilyen ez. 😆🙃

Nagyon nagyon fogod imádni őket, amikor majd megszületnek, de ahogy a #2-es válaszoló is írta, majd ha jeleznek a pocakodban, az is sokat fog könnyíteni a dolgon! ❤️

2023. júl. 29. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!