Mi a teendő ilyenkor? Mit kell tennem? Mehetek táppénzre?
gratula!!!nekem nov 26 án jött meg de tesztet nem emrtemmég csinálni....mna sztem doki után főnököddel beszélj nem tudom milyen viszonyban vagytok...de táppénzre menj persze...ne erőlködj.
De kiskönyvet csak védőnő ad majd oda akkor kell menned ha van szívhang...de még én nem mennék dokihoz semmit se fog látni max petezsák de szívhang nem lesz még...olyan 8 héten érdemes menni.
ja de táppénz miatt menj ja...mi lenne ha doki után házidoki kiíratnád magad de főnöknek csak mondod h beteg vagy v vmi...s aztán ha van kiskönyv szívhang akkor mondod el neki...én így tennék
Én 5 hetes terhességem óta voltam otthon,mert nehezet kellett volna emelnem.Ha elmész dokihoz,nődoki,és látja a terhességet,akkor tud adni egy igazolást,amivel a háziorvos állományban tud tartani,mondván hogy olyan a munkaköröd.
A postai körülményeket nem ismerem,de sztem onnan nem rúgnak ki,elmész állományba,és kész.
Nyugodtan lehetsz végig táppénzen, a háziorvos kiir ha viszed a papírt a nődokitól.ez tuti,és szívhang mindenkinél változó lehet,nálunk az 5. héten még nem volt ,de a doki már kiírt mert volt petezsák,és a 7. hétre kellett mennem vissza,akkor már volt szívhang.De olyat is hallottam akinek a 9. héten látta a doki a szvhangot először.
Nagyon gratulálok,2. voltam.
Szia!Én a 7.héttől vagyok itthon veszélyeztetettség miatt. Azt is vedd alapul szerintem,hogy el tudod-e foglalni magad, mert ez rengeteg idő szülésig. Magamból kiindulva: én 4hónapos múltam, a vendéglátásban dolgoztam elég pörgős életmód és hát nehéz lefoglalni magam. A másik meg a pénz, ami sajna marha kevés betegállományra.
Esetleg, ha áttudnád kérni magad egy könnyebb részre, ahol nem kell sem húznod, sem cipelned.
Amúgy simán táppénzre vesznek, ha tényleg otthon akarsz maradni. Én hiába főzök, mosok, takarítok még mindig kevésnek érzem. Úgy várom este a férjemet a munkából, mint egy messiást. Nem ismerem az életviszonyod, ha úgy érzed otthon tudsz maradni nincs akadálya hiszen Babát :)vársz.Nagyon Boldog Új Éve Kívánok!
Szia!
Ha a doki megállapította a terhesség tényét, ha már van szívhang, akkor elmehetsz táppénzre, mint veszélyeztetett terhes. A kiskönyvet a védőnő állítja ki.
Én amint megkaptam az igazolást a terhességről, másnap mentem a védőnőhöz a kiskönyvért...
Igaz én dolgoztam 20.hétig, de akko rögtön kiírt a doki, amikor mondtam, hogy szeretnék már pihenni.
utsó vagyok...
táppénzen a 36.hétig lehetsz, mert utána már nem számítasz vesz.terhesnek. Viszont akkor már elmehetsz tgyás-ra.
Én amikor megkaptam a kiskönyvemet 5 hetes terhes voltam, még csak a petezsákot lehetett látni, ami 13*10-mm es volt, na akkor ugye még nem volt szívhang, de már volt kiskönyvem, ja és onnantól én táppénzen vagyok, mint veszélyeztetett terhes.Nekem magánorvosom van és az ő javaslatára intéztük így.Tehát engem a terhesgondozó vett táppénzre :)
13 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!