Magyarországon hogy számolják ki melyik terhességi héten van valaki?
Az utolsó menstruáció első napjától alapvető esetben.
Ha nincs rendszeres ciklus, akkor viszont a 12. heti uh alapján állapítják meg a szülés dátumát.
Utolsó mensi.
Nekem az utolsó mensi és a baba mérete közt +2hét volt mind a 2 terhességemnél. Ennek ellenére senki nem írta át a dátumot, uccsó mensi szerint számoltak végig.
Kiírt napon szültem az elsőt, 2 nappal elöbb a másodikat
Alap esetben elsőre azt nézik mikor volt meg a mensid utoljára. Az a terhesség első napja. A fogantatás napján (ami kb a ciklus 14. napja) "magyar" számítás szerint 2 hetes terhes vagy, amikor meg elsőre kimarad a mensid akkor 4 hetes.
Mivel nyilván vannak akinek nem középidőben (tehát nem a 14. ciklus napon) fogan a gyereke, meg vannak olyanok is akiknek fogalma sincs mikor volt az utolsó menstruációjuk, ezért az un. 12. heti ultrahangon az ultrahangon mért méret (CRL) alapján adják meg a terhesség (közel pontos) korát és
a szülés várható idejét. Ha ez a két dátum (az utolsó menstruáció alapján számított terhességi kor valamint a 12. heti ultrahangon mért méret alapján számított terhességi kor és szülés várható ideje legalább 1 héttel eltér, akkor a mérvadó a mért, és nem a menstruációból számolt kor lesz.
A terhességi kiskonyvbe be is jegyzik a 12. heti uh. után hogy mi a szülés várható ideje. Vagy olyan is van akinek már a terhesség megállapításánál beirják aztan vagy átírják vagy úgy hagyják.
Legalábbis... nálam így volt
Ugye?! Ezt mondtam én is, nekem mensihez képest 5 nap eltérés volt, és kiírt előtt 3 nappal szültem.
Az van hogy a nő nem igazán kedvel minket (igazából nem értem miért, de ezt hagyjuk is)... és eddig úgy volt hogy október 10 a kiírt.
Közben bejelentettük hogy augusztus 19-én lesz egy családi összjövetel ahova a tesóm is eljönne (kb 2 órárányira lenne tőle), a feleség rögtön mondta terhesen nem utazik, nem baj majd a tesóm maga mivel nagyon ritkán talizunk évente kb 1-2x. Erre most azt mondja hogy a baba hirtelen hatalmasra nőtt és az orvos szerint már most augusztusban szülhet, szóval kéri a tesómat hogy ne hagyja őt magára.
Kérdeztem is hogy, mikor volt meg neki utoljára, de nem adott választ csak hogy az orvos jobban tudja.
Ha végigolvastátok a monológom, légyszi mondjátok meg hogy hogy lehetséges ez...
Nem arra érti hogy nagy a baba és lehet előbb szül? Mármint hogy koraszülött lesz a gyerek..?
Hu.. mi lesz itt később ha már most ekkora problémát csinál egy sz.ros 2 órás utazásból. Tesód jól belenyúlt..
Nem, ilyen nincsen. Max egy hét eltérés lehet, vagy hogy azt mondjak hogy valóban nagyobb a baba a koranal de az meg nem azt jelenti, hogy előbb is fog megszületni, Max ha valami probléma adódik mint pl kevés magzatvíz.
Egyszerűen csak kamuzik, nem akar menni, nyilvánvaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!