Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzel vállalnátok babát?

Mennyi pénzel vállalnátok babát?

Figyelt kérdés
2023. jún. 28. 09:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10es ki beszél itt gyerek tartásról?
2023. jún. 28. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

Senki. Azt írtam, hogy MÉG HA utálná is a gyereket meg téged is, akkor is KÖTELEZŐ lenne fizetnie.

Alap esetben meg önként felezik az emberek a kiadásokat, te meg kitalálod, hogy nem akarsz teher lenni... erre írtam, hogy mártíranya leszel-e.

2023. jún. 28. 11:46
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Volt saját lakás, autó, és biztos munkahelye mindkettőnknek mikor eldöntöttük, hogy jöhet a gyerek.

Akkor 400.000 volt a havi bevétele kettőnknek (ennek már 6 éve), úgy mondanám, hogy kényelmesen megéltünk belőle, nem luxusban, de a boltban nem kellett gondolkoznunk, hogy megengedhetünk-e magunknak új ruhát, cipőt, és nem kellett néznünk az élelmiszer árakat.

Volt annyi félretett pénzünk, hogy kompletten felújítottuk a gyerek szobát, kényelmesen megvettük bele a bútorokat, babakocsit és minden egyebet amire szüksége van egy babának.

A mai világ azért ennél már kiszámíthatatlanabb szerintem, és egyedül nem vállalnék gyereket így. De mindig attól függ, hogy az anyagiak terén kinek mire van igénye, van aki a mi fizetésünket látva lehet, hogy szörnyülködne, és csodálkozna hogyan élünk meg, van akiknek meg fele annyi a bevétele mégis kijön a hónapban és még félretenni is tud. Én azt nézném, hogy hogyan élsz/éltek most, a hónap végén mennyi pénz marad, egy gyerek szükségleteire elég lenne-e. (Étel, ruha stb.)

2023. jún. 28. 12:00
 14/19 anonim ***** válasza:
93%
De a kérdező nem egyedül van 😂😂 csak "nem akar" kérni az apától???
2023. jún. 28. 12:05
 15/19 anonim ***** válasza:
97%

13-as vagyok, közben olvastam a kommenteket is, és engem is meglep a kérdező hozzáállása, hogy van párja, házuk, munkájuk, de anyai kötelességének érezné, hogy csak ő tartsa el és biztosítson mindent a gyereknek?

Hát elég furcsa felfogás, mert ideális körülmények között mindkét fél ugyanúgy szeretné és vállalja a babát, amiben benne van az is, hogy KÖZÖSEN felelnek érte, mind anyagilag, mind érzelmileg, mind felelősségre. Mondjuk mi a férjemmel közös kasszán voltunk már mikor összeköltöztünk és házasok sem voltunk még, így nekem eleve érthetetlen, hogyan lehetne ezt a felállást kivitelezni, hogy csak anyuka felelős a gyerekért és a dolgaiért anyagilag.

2023. jún. 28. 12:10
 16/19 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező!

Értem én mit mondasz, és valamilyen szinten jól is gondolkodsz, mert egy anya elsősorban magának szül, mert ha apa lelep ki marad? Anya... De! Amíg együtt vagy a pároddal, addig neki is kutya kötelessége vásárolni a babának, és téged is "eltartani". Sőt ha valasra kerülne a sor akkor pedig gyerektartas fizetése kötelező a számára. Nagy tévedésben élsz ha azt hiszed hogy csak neked kell minden fizetni.

2023. jún. 28. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A kapcsolaton jobban aggódnék ebben az esetben, mint a pénzen.
2023. jún. 28. 14:55
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a házat is egyedül fizeted meg az autód is? söt az ételt is külön vásároljátok a pároddal? Érdekes hozzáállás..
2023. jún. 28. 14:59
 19/19 anonim ***** válasza:
600.000 Ft koruli osszbevetel, sajat lakas hitellel, viszont keves megtakaritas, mert eppen felujitottunk. Azota azt is osszeraktuk.
2023. jún. 28. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!