Menyi idős lehetek? Bővebben lent.
Amikor előszőr voltál dokinál, akkor mit mondtak? mert ált. a 12. heti uh-t szokták figyelembe venni, mert akkor még nagyjából egyformán fejlődnek a babák, és pontosan meg lehet mondani a baba korát.
Nekem mindig azt mondták az uh alapján, hogy 2 héttel nagyobb, ehhez képest túlhordtam a kiírthoz képest egy héttel, az uh szerint akkor már 3 hete szülnöm kellett volna.
Tehát az uh méret nem jött be nálam.
A kesei uh adatokat tenyleg hiaba irtad le.
Ird le legyszives annak, vagy azoknak az uh-knak az eredmenyeit, amelyek a 11-14. het kozott voltak es akkor megprobalok segiteni.
Azokat hasznaljak a datum meghatarozasara, utana mar nincs ertelme a dolognak, mert a baba a genetikai sajatossagok szerint fejlodik.
Így van, a baba pontos korát a 12. hétig lehet megállapítani. Utána már akkorára nő, amilyen géneket kapott tőletek :-) Nekem is összevissza ciklusaim voltak, viszont tudom mikor volt peteérésem, vagyis mikor fogant. Az uh 2-3nap eltéréssel eltalálta, de a 19. hét után már 1-2 hét eltéréseket is mutatott.
Ha írsz kora terhességi méreteket, abból ki lehet számolni.
Hát, szerintem így a méretekből kb. egy héttel kisebb a baba, és november első hete lesz a nyerő szülés szempontjából. Nem is értem, a doki miért veszi ilyen lazán. Pedig a baba nagyságából egyértelműen látszik a kora.
Nekem ugye fix fogantatásom volt.
12 hét 3 naposan CRL: 65mm, BDP: 22mm. (a barátnőmnek követett peteérése volt, és ugyanennél a dokinál milliméterre ugyanekkora volt 12 hét 3 naposan). A tiéd itt kb. egy héttel kisebb.
18 hét 2 naposan: BDP. 42mm, FL: 28mm. Itt is kb. egy hét az eltérés.
Aztán 19 hét 1 naposan BDP: 43,6mm, FL: 28,7mm. Tehát itt szinte teljesen akkora, mint a te babád a 21. héten. (Ez a 21. hét volt?, tehát betöltött 20 hetes voltál?) Mert akkor itt is egy hét az eltérés.
Szóval nálad november első hete lesz a nyerő! :-)
Elozo valaszolo vagyok. Kizartnak tartom, hogy a 11 hetes meretekhez kepest egy honap elteresben legyel, hidd el, hogy nem decemberben fogsz te szulni, ez tuti.
En a helyedben ugy keszulnek fel, hogy a jovohettol 38 hetes vagy, es tudod 38-42. het kozott szuletik meg a babak donto tobbsege, igy nyugodtan keszulodhetsz. Igy van ra esely, hogy nov elso feleben fogsz szulni, de az is lehet, hogy ket het mulva mar vigan babazol.
Arra majd figyelj oda, hogyha a nov 1-hez kepest nagyon atlepned a terminust, tehat mondjuk nov 5 korul kerd, hogy intenziven figyeljenek, mert terminus tullepesben vagy es ha kerdezik, hogy miert gondolod, akkor nyugodtan kerd meg a dokit, hogy a 11 hetes uh alapjan szamoljon csak utana a terhessegi korodnak.
Nemtom, hogy itt mennyire fogekonyak erre a dokik, de en kulfoldon voltam terhes es mindket babanal a 12. heti uh-t vettek elsosorban figyelembe es teljesen jol, mert egyiknel sem kozepidoben volt a peteeresem, tudtam, hogy mikor fogantak, mert hasznaltam ovutesztet.
Teherbe estem, a 12. hetig nyilvantartottak az utolso mensi szerinti datummal, majd utana uh-n napra pontosan belottek a fogantatas valodi datumat. En azota maximalisan hiszek ennek a modszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!