Terhesség végén derült ki, hogy Rh negativ a vércsoportom, ha a terhesség során eddig gondot okozott volna a babánál, akkor az már kiderült volna mostanra?
37+4 hetes vagyok és csak most voltam vérvételen ( Erdélyben élek és ezen a részen a terhes gondozás elég gyenge, azért csak most voltam vérvételen, mert csak most mondta a háziorvos, hogy el kellene menni. Én nem voltam azelőtt járatos ebben, így nem tudtam, hogy mikor kellene.)
Kiderült, hogy Rh negatív a vércsoportom, ami az első terhessègnél úgy tudom nem jelentene gondot, nekem viszont volt már egy megszakításom a 8. héten, mert a magzat nem fejlődött. Ezzel a terhességgel eddig minden rendben volt az ultrahangokon, a baba látszólag egészséges. Szülésnél mindenképp megemlítem a szülész orvosnak, hogy Rh negatív a vércsoportom, viszont nagyon félek, hogy eddig okozott valami kárt a babámban. Vagy már kiderült volna, ha így lenne? 🥺
Első baba?
Volt vetélésed/szülésed korábban?
Ha nem akkor nem lesz baj.
Baj akkor lehetne, ha a mostani babád rh+ és te nem kapnál szülés után "ellenanyag" injekciót-az is a második terhességedre lenne csak hatással, abban az esetben ha a következő baba rh+, mert idegennek kezelhetné a szervezeted és kilökhetné a magzatot.
Szóval ha ezek fent nem tényezők most, akkor nincs ebből gond.
Viszont szülés után meg kell állapítsák a baba vércsoportját, ha pozitív kell injekció neked szülés után.
Elolvastam vegig, bocsi gyerek mellől válaszolok, itt szaladgál.
Szóval ha baj lett volna az már bőven kiderült volna nyugi. Olyan nincs, hogy károsodást okoz, amit nem vettek észre. Ez olyan fekete-fehér. Többnyire vetélést, magzatelhalást okoz. De neked már nem lesz gond.
Kapsz szurit.
Énis R- vagyok a babám R+ szurit kaptam de az első baba után csak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!