Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi tévő legyek, amíg nem lát...

Mi tévő legyek, amíg nem lát orvos?

Figyelt kérdés

Kedves tagok!

Kicsit hosszú lesz az írásom, emiatt elnézést!

Pár napja késik a menstruációm és ma reggel csináltam egy tesztet, ami pozitív lett(a ciklusom 35-ik napján vagyok) örülni nem merek, mert sajnos februárban az első terhességem vetéléssel végződött.

Utána elég nehezen jött meg a menstruációm, úgy éreztem hormonálisan teljesen felborult minden, emiatt úgy gondoltam, hogy el megyek egy női hormon vérvételre, ami a jelenlegi ciklusom 29-ik napján történt( mostmár sajnos tudom, hogy nem jókor mentem a vérvételre, de amire kiváncsi voltam, az elvileg ciklustól független)

A progeszteron szintem 19,1 ng/ml és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.

Ez mennyire számít jónak? Az első terhességem barnázással indult, amire kaptam utrogestant, aztán később vérzés váltotta fel a barnázást és spontán vetélés történt.

Az orvosomat nem érem el, de most teljesen tanácstalan vagyok, szerintetek kezdjem el használni az utrogestant? Vagy csak ártanék vele?

2023. jún. 8. 11:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont februárban vetèltem el. Sajnos azóta sem sikerült. Nekem azt mondtàk, attól ,hogy volt egy vetélés még nem kell rögtön progeszteron a következő alkalommal. Ártani amúgy nem tudsz vele.
2023. jún. 8. 12:03
 2/11 A kérdező kommentje:

Sajnálom a veszteséged!😞

Köszönöm szépen a választ!

2023. jún. 8. 12:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A progeszteron szinthez nem tudok hozzászolni, nézz utána neten.

Első terhességemnél a 7. héttől barnáztam, en is kaptam ultrogestant, de nekem szerencsére megmaradt, pedig a kup nem allitotta el.

Most a második terhességemet pont egy hosszabb utazás előtt tudtam meg, és aggodtam is hogy irassak e vagy ne. Vegül nem irattam, de nem is volt egy csepp barnám se.

Vagyis ha az első terhességed ilyen szomoruan végződött, egyáltalán nem biztos hogy ez is ugy fog. Az megvan hogy mitől mehetett el? Próbálj ne idegeskedni, de hivogasd az orvost.

2023. jún. 8. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz vele ártani.

Szerintem napi 1 szemet bevehetsz.

Az előző vetélésed pedig nem progeszteron gond okozta, ha utro mellett is megtörtént.

Pihenj sokat, folátot szedj, és próbálj meg nem stresszelni, de hidd el az egészséges terhesség az megmarad.

2023. jún. 8. 21:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló volt, csak nekem volt hormonpanelem, jó progreszteronnal. Terhesen azért mérettem egyet és már aznap el is kezdtem minimálisan barnázni. Az eredmény viszont megfelelt az 1.trimeszternek. Az ügyeleten mégis adtak progit, de nekem szájon át szedhetőt. Nem szüntette meg a vérzést, csak erősödött, rá 3 napra elvetéltem 😥

Szóval szinte biztosra mondanám, hogy nekem nem azzal volt a baj. Mégis abban maradtunk az , hogy +teszt esetén keresem, és ír fel rögtön.

Az értékedhez nem nagyon tudok hozzászólni, mert nekem más mértékegységben volt, de ha jól tudom a váltószámot, akkor kb.annyi, mint az enyém volt. Ami jó, de azért nem túl magas.

Szerintem neked se az volt a baj, de ezt nem lehet tudni. Ártani nem tudsz vele, de ha elkezded és hirtelen megvonod, az nem jó, szóval figyelj rá, hogy mire elfogy, legyen pótlás. A másik, hogy a kúp felmarhatja a hüvelyt és amiatt vérezgethetsz, amitől tuti, frászt kapnál. Ezzel is számolj.

De azért próbálj meg picit örülni, ne számíts a legrosszabbra(tudom, marha nehéz, biztos nekem is ez lesz, ha egyszer eljutok odáig.) De vigasztaljon, hogy vetélés után, minél előbb teherbe esel, annál nagyobb eséllyel marad meg. Drukkolok!🤞

2023. jún. 8. 21:43
 6/11 A kérdező kommentje:

3/5 válaszoló:

Köszönöm, hogy írtál!

Az első terhességnél azt mondta az orvosom, hogy nem érdemes vizsgálódni, hogy mi okozhatta a vetélést, mert sajnos ez elég gyakori jelenség, így rá hallgatva nem is mentem utána a dolognak.

Ő is azt mondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a progeszteron hiánya okozta.

Írni fogok majd, ha okosabb leszek!😊

2023. jún. 9. 05:34
 7/11 A kérdező kommentje:

4/6-os válaszoló:

Köszönöm, hogy írtál!

Elkezdtem használni a progeszteront, biztos ami biztos.😊

Erre most nem stresszelek rá, úgy lesz minden, ahogy annak lennie kell.

Az elsőnél nagyon stresszeltem, nem is vezetett semmi jóra.

Köszönöm a tanácsokat!

2023. jún. 9. 05:38
 8/11 A kérdező kommentje:

5/7-es válaszoló:

Nagyon sajnálom a veszteséged! Kívánom, hogy mihamarabb összejöjjön a baba!

Most nem stresszelek, minden úgy lesz, ahogy lennie kell.😊

Nagyon köszönöm a segítséget!

Minden jót kívánok Neked!

2023. jún. 9. 05:48
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

A progeszteron nem csodaszer. Egyébként meg nem is értem. Amíg nem volt ilyen kúp, meg tabletta meg a bánat tudja mi, hogy nem halt ki az emberiség?

Úgy, hogy a vetélések genetikai vagy fejlődési rendellenesség miatt következnek be, a természet szelektál. Jobb is, de még így sem eléggé.

2023. szept. 2. 17:13
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
9# menj a francba....néha tényleg szelektálhatna jobban is ez élet , mondjuk, hogy vakbèlműtètre nem kapsz időpontot.
2023. szept. 2. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!