Mikor érdemes bejelenteni a terhességet családi körben?
A lombik miatt tudta a család, mikorra várható az eredmény. Sőt, úgy alakult, hogy tesztelésre a reprodukciós intézetbe apám vitt, amíg az éjszakás férjem itthon aludt, szóval apám, anyám meg a velük élő nagymamám is előbb tudta, mint a férjem.
Anyósomék, sógornőmék és húgomék is még aznap megtudták. Kérdezték, nem hazudhattunk.
Persze bennem volt a félsz, mi van, ha elveszítjük (nem így lett), de ez speciális helyzet.
Ha normál úton esem teherbe, valószínűleg kivárom a 12 hetet, de legalább a szívhangot.
Nekem a családommal nagyon szoros a kapcsolatom, a pozitív teszt után már elmondtuk nekik, hisz ha bármi történik a férjemet kívül rájuk tudtam volna támaszkodni, így felesleges lett volna titkolni. Sőt, nem is szerettem volna.
Férjem családjával és a bővebb ismerősökkel, családdal a 8. hét után közöltük.
Mi megvártuk a 12.heti uh eredményét.
Egyedül unokatestvérem tudta aki nézett nekem hcgt 5.héten.
De az is hozzátartozik hogy messze lakunk a szulöktől, nem kellett kulönösebben titkolni.
Mindkét oldalon első unoka és nem akaruk bogy bebeéljék magukat a pozitív tesztbe, aztán mégsem lesznek nagyszülők...
Én szüleimnek 7.héten, férjem szüleinek 10. héten.
Ezen a ponton már úgy voltunk, ha rosszul végződik akkor is elmondanánk nekik. Akinek jó kapcsolata van az anyjával az szerintem nem tudja előle eltitkolni, ha elvetél, egy ilyen esemény után szüksége van az embernek arra, hogy beszélhessen valakivel, és a férfiak nem elgek ehhez sajnos.
És ha a rossz hírt közölnénk, akkor a jót miért ne?
Mindkét terhességemet tesóm és a felesége tudta először. Sógornőmnek azonnal küldtem a pozitív tesztet (amikor ő volt terhes, ő is küldte). Az én szüleimnek 3napon belül mondtuk mindkét terhességet. Anyósomnak a 12.hét után akartuk de a körülmények úgy hozták hogy első uh után elmondtuk, másodjára már direkt ugyanúgy első uh után. Sógornak, sógornőnek először 12.hét után, másodjára első uh után. Apósomnak mindkétszer 12.hét után de ő nem aktív része az életünknek. Mindenki másnak 12.hét után. A második terhességem idejére lett 1-2jó barátnőm, nekik a 10.héten elmondtam mert nem bírtam magamba tartani az örömömet.
Azért írom részletesen mert annyira attól függ, hogy kivel milyen kapcsolatban állsz... kivel tudnád megosztani a fájdalmadat is ha úgy adódik (ne legyen így!)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!