Mit tegyek? Abbahagyjam, vagy ne?
Figyelt kérdés
PCOS- em van, az endokrinologusom azt mondta a merckformint szednem kell a 12. hétig, a nőgyógyászom, meg közölte azonnal hagyjam abba, mert árt a babának, megkérdeztem az endokrinologusomat aki közölte kötelező szednem a 12. hétig.Mit tegyek??????2010. okt. 11. 09:08
1/8 anonim válasza:
Hú, elég fura helyzet. Én szerintem a nőgyógyászomra hallgatnék, neki több köze van szakmailag ahhoz, hogy mit szabad terhesség alatt és mit nem, mint egy endokrinológusnak.
2/8 anonim válasza:
Szia! Nekem is pcos-em van és terhes vagyok és én szedem a merckformint, a védőnőnek is mondtam és ő is azt mondta, hogy azt szedni szokták a Pco-essel, a babának nem lesz baja ne izgulj, és azért szedd, mert így is nagyobb a esetedben terhességi cukorbaj kialakulásának veszélye, de a merckformin ezt segít megelőzni. a Pcos oldalán orvos is írja, hogy szedni kell végig.
3/8 anonim válasza:
cseréljen a két doki telefonszámot... ez elég kiakasztó. rád marad egy elég felelősségteljes döntés, mert ők nem értenek egyet
4/8 anonim válasza:
Kérdezz meg egy harmadik orvost... Ajánlom Neked is ezt az oldalt, remélem hasznodra válik.
Kérdezz rá nyugodtan bármire, nagyon rendes doki, s 4-5 órán belül választ kapsz a kérdésedre.
Remélem sikerül megoldani :)
5/8 A kérdező kommentje:
Nekem a 12. hétig ajánlották, és azt gondolom az endokrin dokimnak ugyan olyan nagy a feladata mint a nőgyógyásznak, mivel a betegségem miatt meddő lettem, és ő segített, hogy gyerekem legyen, Tűű dokiról van szó, nagy tudással rendelkezik, elvileg 12 hét után el is hagyhatom végleg.nekem nem kell végig szednem elvileg, és most vagyok a 10. hét 2 napján, nem kell sok már a 12 héthez.
2010. okt. 11. 09:32
6/8 anonim válasza:
[link] ezeket a cikkeket olvasd el!
7/8 anonim válasza:
Ismerosom is merkformint szedett meg a terhesseg legelejen cukorbetegseg miatt, a nogyogyasz azt mondta neki, hogy azonnal hagyja abba, mert art a babanak (a cukordoki szerint nem artott volna), es ahogy abbahagyta a gyogyszer szedeset sajnos elvetelt. Nem lehet tudni, hogy a hirtelen megvaltozott hormonszint miatt tortent e a veteles, vagy amugy is bekovetkezett volna, mindenesetre benne van a lehetoseg, hogy a gyogyszer hirtelen abbahagyasa miatt tortent a veteles az elso trimeszter vegen.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Elég kemény helyzetbe kerültem, mert ez nagyon rossz helyzet, a nőgyógyászom kemény helyzetbe kerített bele.
Igazán csak egy hétről van szó!!!!
2010. okt. 11. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!