Mennyire kell figyelni a macskával való érintkezésre?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 hetes vagyok, a teszt már pozitív, orvosnál meg nem jártam vele. Sokat hallottam a toxoplazmózisról, nekünk nincs is cicánk, de egyik ismerősünknek 3 is egy elég kicsi térben és sokszor szoktunk náluk lenni.
Erre is már oda kene figyelni vagy inkább a “mindennapi” macskázás hordozza a veszélyt. Holnap együtt vacsoráznánk náluk és felmerült a kérdés bennem, lehet butaság, csak még nagyon friss a dolog és minden IS megfordul a fejemben :D
Nem maga a macska okozza a gondot hanem az ürüléke
2023. máj. 26. 08:27
2/14 anonim válasza:
Ja és pl kacsahúsból is elkaphatod, első voltam
2023. máj. 26. 08:28
3/14 anonim válasza:
Alaposabb kézmosás nem árthat cicázás után, de nem gondolom hogy ennél több szükséges lenne. Ha a tiéd lenne a macska, azt mondanám add át az almozást másnak, de így nem kell túlgondolni.
#4 Ugyanezt akartam én is. A legjobb a témában! :) Én most is épp a macskával fekszem, utána megmosom a kezem és minden rendben.
2023. máj. 26. 08:38
6/14 anonim válasza:
Csak benti macskák? Azok alapból nem kapják el a toxoplazmózist, mert ahhoz fertőzött állatot kéne enniük, ha bentiek, ilyen nem nagyon fordulhat elő.
2023. máj. 26. 08:50
7/14 anonim válasza:
Van macskánk. Amíg várandós voltam, a férjem takarította az almot elővigyázatosságból és csináltattam szűrést az elején.
Az az igazság, hogy én cicák és kutyák között nőttem fel, gond nélkül ettem a mosatlan almát/körtét a fáról az udvarban, vagy a paradicsomot, paprikát, epret, málnát. Ha valaki, én meg voltam győződve arról, hogy már találkoztam a toxoval, de nem... Egy pillanatig sem gondoltam, hogy akkor pont most fogom majd egy benti cicától elkapni. Az elővigyázatosság megvolt (alom) és ennyi.
Macskázás után moss kezet és kész.
2023. máj. 26. 08:54
8/14 anonim válasza:
2 hétig fertőz egész életében!
2023. máj. 26. 08:55
9/14 anonim válasza:
Mosatlan gyümölcstől előbb kapod el, mint egy macskától, aki egész élete során majx 2 hétig fertőz, ha elkapja
2023. máj. 26. 09:23
10/14 anonim válasza:
Végeztess egy torch panelt, az kimutatja van-e egyáltalán aggódnivalód. Nálunk két cica is van, ez volt az egyik első. Amúgy valóban az almozás lenne a veszélyes, nem a simi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!