Van olyan kismama, aki ivott vörösbort terhessége alatt?
Anyukám ivott jó minőségű (!) vörös bort a terhessége alatt. Az orvosa utasította mert alacsony(vagy magas? 😅) volt a vasa, így ő legálisan ihatott. Semmi bajunk.
Én egész terhességem alatt 1 pohár bort ittam froccskent. Nem ajánlott inni várandósság alatt, de 1 pohár tényleg jó minőségű bor nem árt sőt! De tényleg minőségi legyen és ne lafiesta meg Dankó Pista.
Persze, hogy van olyan, vannak alkoholista kismamák szép számmal.
Épeszű orvos pedig ilyet nem mond, úgyhogy sürgősen válts dokit.
Az egymillió alkoholista országában tulajdonképpen felüdülés, ha valaki csak bort akar inni. A valóság az, hogy ez egy rég megdőlt teória, hogy a bor jó bármire is. Van egy-két komponense, aminek van jótékony hatása, de ott van mellette az alkohol, aminek még nincs. Nincs biztonságos mennyiség, ajánlott meg pláne nincs.
Amúgy régen méhrelaxáció céljából simán bekötötték vénásan az etanolt, meg megetették a gyereket pálinkás kenyérrel. Ettől még nem lesz biztonságos gyakorlat, még ha tök egészségesek is lettek többségében.
De nincs erre állított szekció a rendőrségnél, sőt még arra sincs joggyakorlat, hogy az egyértelműen káros dizidrogot használó nők felelősek lennének a fogyatékos vagy agyhalott gyerekeik állapotáért, szóval nem kell aggódnia senkinek, nyugodtan lehet akár naponta is inni.
Jelen én ittam🤣
Egy alkoholista szülő vagyok. Terhesség elött még a bor szagát sem bírtam. 😅😅😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!