Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan illik és mikor bejelent...

Hogyan illik és mikor bejelenteni egy terhességet munkahelyen?

Figyelt kérdés
Augusztusig tart a szerződésem akkor leszek kb 3 és fél hónapos terhes.A főnök mondta márciusban hogy szeptembertől visszavesz 1 éves szerzödésre de akkor teljes munkaidőre, Most részleges munkaidőn vagyok náluk.Tegnap is kérdezik a munkatársaim hogy örülök hogy visszavesznek stb stb.Csak úgy érzem hogy hazudok nekik mert terhes vagyok és nem szólok egyenlöre mert ki szól a munkahelyén az első pozitív teszt után, amikor még semmi sem biztos.

2023. máj. 19. 19:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Akkor jelentsd be hétfőn, hogy pozitívat teszteltél🤦🏻‍♀️ Akkor majd őszinte leszel, és maradsz szerződés nélkül🤷🏻‍♀️
2023. máj. 20. 09:14
 22/35 A kérdező kommentje:
19es szerdán teszteltem pozitívat, orvos még nem látott.Nyilván nem jelentem bs az első halvány pozitivat 9 dpo-n
2023. máj. 20. 09:27
 23/35 A kérdező kommentje:
Oké 21 akkor mond meg te mikor jelentenéd be? Lesz éves értékeléa megbeszéles junius végén, a következő évet is lefixáljuk és tegyek úgy mintha misem történt volna?
2023. máj. 20. 09:34
 24/35 anonim ***** válasza:

A halvány pozitív is ugyanolyan terhesség, mint mondjuk a 8. hétben, kicsit ugyan több az esélye még ilyenkor, hogy nyom nélkül megszűnik, de a 12. hétig azért elég nagy százalékban hal el a terhesség különböző okoból, szóval nagy különbség nincs. Nem hiába szokás 12. heti vizsgálatok után elmondani a távolabbi családnak és barátoknak, ez alól nem tudom, miért lenne kötelező kivétel a munkahely...

Szóval csak arra értettem, hogy most is kétes a végkimenet, meg 3 hét múlva is az lesz. Tehát az, hogy mikor bólogatsz merev mosollyal, hogy mennyire örülsz az új szerződésnek, mikor màr tudod, hogy nagy eséllyel azt már terhesen fogod aláírni (vagy nem aláírni), szerintem részletkérdés :)

Mivel eddig egyik válasz sem tetszett (most/szerződés előtt később/szerződés utàn), így gondolom te már tudod, hogy mit akarsz, csak akkor nem értem a kérdést :)

2023. máj. 20. 09:39
 25/35 A kérdező kommentje:
Nemtudom mit akarok, ezért is tettem fel a kérdést. Ellentmondok az itteni válaszoknak azért, mert nem tudnám megtenni hogy nem szólok a szerződés elött, vagy szerződés után :(. Ezért is vagyok elveszve sajnos.Első terhességem, ez megis látszik.Mindig is őszinte voltam mindig és mindenkor ezért is fura nekem hazudni.Hisz engem választottak hogy megtartanak a másik munkatársam elengedik, mert csak 1 teljes állást ajánlottak szeptembertől.
2023. máj. 20. 09:50
 26/35 anonim ***** válasza:

Hú, hát ez elég rossz helyzet :( A munkáltató helyében én akkor a kollégád tartanám ott, hisz szükség van a munkára, őrá pedig végig tudnak számítani. Elvileg ha neked a munknélküli is opció, akkor ez nem is a világ vége lenne, de mi van,ha korán szólsz, és esetleg mégis baj lesz? Bukod a babát és a munkát is :(

Én azt mondanám továbbra is, hogy egy biztos pontot várj, pl. vizsgálaton megállapítható a szívhang vagy a 12. heti genetikai vizsgálat. Az tuti, hogy így becsületből mindenképp szólnék a szerződés aláírása előtt, de addig igenis bevágnám a pléhpofát és terelnék. Nyugodtan megmondhatod utólag, hogy annyi balul sikerült terhességről hallottál, nem akartál semmit lépni, míg nem vagy biztos benne. Ezt "lebukás" esetén is mondhatod.

2023. máj. 20. 10:10
 27/35 A kérdező kommentje:
Igen van munkanélküli opció is egyáltalán nem maradnék pénz nélkül még a baba megszületése után sem.És igen ez is jó hogy mondod hogy bukhatom az állást is ha elmegy a baba.Csak az ember ilyenkor összevan zavarodva, és nem gondol minden részletre.Mindenképp várok akkor ezzel az egésszel.Mindenképpen szólok a szerződés aláírása elött mert sose tudni lehet hogy a terhességem közepén rosszul leszek vagy nem tudok dolgozni minek irjam alá hazudván. Nagyon szépen köszönöm neked a leirtakat.
2023. máj. 20. 10:17
 28/35 anonim ***** válasza:

Sok sikert és boldog babavárást kívánok neked!

Hidd el, ahogy telik az idő, fog ez körvonalazódni szép lassan, remélem hogy megtalálod az ideális megoldást! :)

2023. máj. 20. 10:28
 29/35 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy.Csak ez annyira nehéz téma.Az elmúlt hónapokban aztis kérdezte az egyik munkatársam hogy mikor szeretnék gyereket stb, ha ismét mostanában ezt megkérdezi mit válaszoljak? Hogy hamarosan?
2023. máj. 20. 10:37
 30/35 anonim ***** válasza:

Terelj valami féligazsággal, amit mosolyogva rámondasz, vagy ködösíts pl.: nem rajtunk múlik :)

De mondhatod azt is, hogy hamarosan, vagy hogy tervben van. Esetleg, hogy reméled nem soká...

Nagyon feltűnően nem jó terelni, ha bevallani még nem szeretnéd, mert akkor biztos elindul a pletyka, letagadni pedig semmiképp nem kell.

De hátha nem tapintatlankodnak megint ilyen kérdéssel :)

Akkor egyébként mit mondtál? :)

2023. máj. 20. 11:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!