Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második terhességnél ez normális?

Második terhességnél ez normális?

Figyelt kérdés

Teljesen tudatosan vállaltunk második babát, elsőre összejött, aminek nagyon örültünk életkorunk miatt, hogy nem kell sokat várni. De most, hogy újra járok a vizsgálatokra, meg intézem amiket kell, csak így gépiesen haladok a teendőkkel, de úgy érzem sokkal kevésbé érdekel az egész, mint az első gyerekkel. Természetesen várom őt is, csak már valahogy nem "akkora dolog" az egész, nehéz jól leírni. A fiam is elviszi az energiám javarészét, rengeteg teendő van azért vele, így nem is nagyon van idő kattogni annyit, mint először.

Ez azért normális? Volt más is hasonlóan? Ti tudtatok egyből kötődni a második babához? Félek, hogy nem fogok annyira kötődni hozzá először, amennyire "kéne", pedig neki is szeretnénk mindent megadni. Anyagi értelemben semmi gond nem lesz, inkább érzelmileg értem.

2023. máj. 17. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Normális, nekem is így volt. Félelmeim alaptalanok voltak, szülés után ugyanúgy szerettem-szeretem, mint az elsőt.
2023. máj. 17. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, azt kihagytam, hogy én is olvasgattam-keresgettem hasonlóakat de kiderült, hogy ez nagyon gyakori 2. babával. :)
2023. máj. 17. 15:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel kb. mindenki így van, a második terhességnél már hiányzik az újdonság varázsa, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé fogod szeretni magát a babát. Csakhogy nyilván rutinosabban kezeled a vele járó dolgokat.

Én nemrég szültem a másodikat, és ugyanúgy kötödöm hozzá attól a pillanattól kezdve, hogy megláttam felsírni ☺

2023. máj. 17. 16:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a helyzetben vagyok, és ugyanígy érzek. A kislányom annyira leköt, hogy elrepült a kilenc hónap, és nem tudtam annyira pörögni rajta. Legyen minden rendben, a többi nem izgatott annyira. Úgyhogy jó lelkiismeret furdalásom is van, de ezek szerint nem vagyok egyedül :-)
2023. máj. 17. 16:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Énis féltem.nincs időd a nagyobb gyermek.miatt ugy megélni mint az elsőt meg ugye már tudod milyen..

De megváltozik minden ha megszülsz

2023. máj. 17. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Én vmikor el is felejtettem, hogy terhes vagyok, a nagy sok energiát és időt elvett. Nem volt időm kattogni dolgokon, meg már nem volt olyan varázsa, tudtam mire számítsak.
2023. máj. 17. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem csak én vagyok így, ez azért megnyugtat.

Én sem érzem azt, mint az elsőnél, hogy én vagyok a világ közepe mert terhes vagyok. Megyek vizsgalatokra, ami előtt persze izgulok, hogy minden rendben legyen, mert nyilván várjuk már nagyon, de így, hogy már nem az első, teljesen már érzés.

De mikor arra gondolok, hogy 1 hónap múlva már a kezemben tarthatom, ugyan olyan szeretet érzek mint az első baba iránt..

2023. máj. 17. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!