Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasfájás a második trimeszterben?

Hasfájás a második trimeszterben?

Figyelt kérdés

18 hetes vagyok, kb. 1 hete megállás nélkül fáj a hasam. Magneziumot szedek, nem használ, nem görcsöl, hanen az egész hasam fáj.

Volt valaki hasonlóan? Átmeneti volt, vagy állandó? Segített valami? Orvoshoz a jövő héten megyek, nem első terhességem, a korábbiakban nem tapasztaltam ilyet.

2023. máj. 16. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:

1 hete megállás nélkül fáj? Ha az orvoshoz nem is, de a védőnővel én már beszéltem volna erről. Vagy a háziorvos. Ha a gyomrod fáj és nem a baba miatt alhasi fajdalmakról írsz, akkor valami emésztési dolog. Telefon van. Miért vársz heteket?

Nekem az emésztés lassulása miatt székrekedésem van és olyankor nehezebb és fáj is a hasam, mikor épp a dolgom kell végezni, de nem megállás nélkül fáj. Biztos, hogy már szóltam volna valakinek.

2023. máj. 17. 05:36
 2/9 A kérdező kommentje:

Se a védőnőt, se háziorvost nem érzem kompetensnek a témában, eddig akármit kérdeztem tőlük, olyan zöldségeket beszéltek, hogy a hajam égnek állt.

Egyébként mindhárom terhességem alatt fájt így a hasam, csak nem egyhuzamban, hanem néha-neha néhány órára.

Nem a gyomrom fáj, kb. olyan érzés, mint amikor nagyon kell pisilni, nincs rá lehetőség, aztán amikor végre lehet, fáj utána az ember hasa. Egyáltalán nem intenzív, csak zavaró.

Vérvételen meg vizeletvizsgálaton most voltam, minden negatív, a baba meg mozog rendesen, kemenyedni sem kemenyedek, es amikor a mehnyakam rovidult korabbi terhességek alatt, az is teljesen mas érzés volt. Szóval nem aggodok, biztos banalis ok, csak zavaró.

2023. máj. 17. 06:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Se a védőnőt, se háziorvost nem érzem kompetensnek a témában"

Érdekesek az emberek , őket nem találod kompetnesnek,de az.itt unatkozó kőműves, bolti eladót, műkörmőst, könyvtárost igen?! Ezzel természetesen nem őket akarom minősíteni, de ők ebben nem szakemberek, ehhez valójában orvos ért.

2023. máj. 17. 08:30
 4/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Szerintem itt mi még annyira sem vagyunk "kompetensek".

Ha 1 hete megállás nélkül(!) fáj a hasad, annak van valami oka. Ügyelet? Szülészet? Vagy bármi, ami számodra "kompetens"....?

2023. máj. 17. 09:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Ügyeletre akut, halaszthatatlan dologgal szokás rohangálni, nem egyhetes dologgal. :)

És igen, kompetensebbnek érzem a hasonlót átélt anyukákat, mint a gyermektelen védőnőmet, aki hiszteroszkopos abortum fotokat mutogatva ecsetelgeti, hogy milyen szep 3D UH-felvetelek ezek az enbriokrol... :'D

Azert azt fel tudom mérni, hogy igényel-e orvosi ellátást a hasfájás vagy nem, es nem intenziven, erosen faj, csak zavaroan.

2023. máj. 17. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Kar bármit is kerdezned bárkitől, tisztán látszik, hogy nálad okosabb senki nem lesz. 😅
2023. máj. 17. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudok segíteni kérdező, amit írsz, én is érzem olykor, de nem állandóan. A többieknek pedig gratulálok, hogy már nem tudtatok mibe belekötni és azzal piszkáljátok a kérdező, hogy kérdez egy olyan oldalon, ami erre való. Nem a vér ömlik belőle, amire valóban nem a gyakori a megoldás, hanem a mentők, csak egy zavaró fájdalom miatt érdeklődik....
2023. máj. 17. 11:35
 8/9 anonim válasza:
Kérdező, végül minden rendben volt?
febr. 23. 22:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Szia, fajdogalt sokaig, de nem derült ki, hogy miért. Egyébként igen, 39+2-re született a kisfiam.
febr. 24. 08:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!