Mit tegyek, hogy aludjak éjjel?
Nagyon nem bírom már! 31+1 hetes kismama vagyok, s egyszerűen nem tudok aludni. Elalszok 11 körül nagy nehezen, éjjel 1-kor megébredek, s reggel 7-ig egyáltalán nem alszok semmit. 7-kor elalszok, s hózom fél 9-ig... Egész éjjel virrasztok mint egy bagoly. Nem fáj semmim, nincsenek fájdalmaim, pisilni se nagyon kell. Egyszerűen csak nem jön álom a szememre. Szüret után, takarítás után, sok séta után sem (pedig fáradtnak érzem magam...) Most is ragad le a szemem a sok átvirrasztott éjszaka után, de nem tudok aludni...
Tudnátok adni valami ötleteket hogyan ringatatnám magam édes álomba? :)
Jujj, a tejet sajnos nagyon nem szeretem... :(
A langyos fürdő minden este megvan... de sajnos az sem segít...
Szedek MagneB6-ot, s iszok sok hársfateát, de ezek sem segítenek... Már azon gondolkodok, hogy feliratok valami altatót a dokimmal :( de ez szerintetek jó ötlet? (voltam kórházba 2 hónapja, és akkor kaptam injekcióba diazepam-ot - azt kaphatnak kismamák is- akkor elég jól aludtam, bár diazepam mellett is voltak álmatlan éjszakáim...)
Már nagyon álmos vagyok...
SEDATIF PC, mint ahogyan az utolsó hozzászóló írta!
Én is ugyanilyen problémával küszködök mint Te, teljesen kivagyok már, a munkahelyemen sem bírom a tempót mert hulla fáradt vagyok.
A dokim ezt javasolta, homeopátiás bogyó, vény nélkül kapható, pár száz ft és nekem tényleg használt. Nem azt mondom, hogy alszom mint a bunda, de lényegesen jobban alszom mint korábban.
Próbáld ki, a babának nem árt.
Üdv
23 hetes km
Szerintem ne szedj, semmilyen altató/nyugtató szert. Se receptest, se homeopátiást. A TeeKanne-nak van nyugtató levendulás teája. DE. Az anyukámnak ugyan ilyen tünetei voltak terhesen mint neked, ő sétálgatott a lakásban, illetve kézimunkázott, olvasott. Én 22 hetes vagyok, de már 3-4 órákat ébren vagyok éjjel. Ezen idegeskedni felesleges, mert attól nem múlik el. Pedig én még dolgozom, tehát minden reggel kelek fél 6kor, vagy, ha a Férjem is délelőttös, akkor 4kor.
A tanácsom? Én az anyukám módszerét követem. Ha nem tudok aludni, nem erőltetem. Olvasok, tévézek. És ha délután haza érek,akkor lepihenek. Néha sikerül olyankor akár 2 órát is aludni.
17:56-os válaszoló vagyok.
A kérdés kiírója NAGYON NEM BÍRJA MÁR! Így kezdte. Téged ezek szerint nem visel meg az ébrenlét. Engem borzasztóan megvisel és ennek következményei vannak. Nyűgös vagyok, sírógörccsel küszködöm és igen, én is dolgozom napi 8-9 órát és a munkahelyi stresszt sem tudom úgy kezelni mint előtte.
Kivettem egy pár nap szabit, de az sem volt jó, tettem-vettem magam a lakásban, sem házimunkát nem bírtam végezni a fáradságtól sem olvasni nem tudtam mer ragadt le a szemem, de ALUDNI NEM BÍRTAM!
Hidd el a babának sokkal többet ártasz a stresszel/sírással/idegeskedéssel mint ha szednél homeopátiás bogyókat, ráadásul ezek KIFEJEZETTEN KISMAMÁKNAK is ajánlottak. Kaptam egy egész prospektusnyit anyagot a gyógyszerésztől.
Aki erre a szintre eljut mint a kérdés kiírója vagy én, az hidd el, hogy kipróbált már mindent: levendula, citromfű, hársfa tea, esti séta, langyon fürdő, meleg mézes tej stb. Mi sem egyből a gyógyszertárba/orvoshoz rohantunk.
üdv
23 heteske
Köszönöm nagyon szépen a válaszokat!
Csütörtökön megyek nőgyógyászhoz, és mindenképp kérek tőle valamit. Megnézem ezeket a homeós cuccokat is, csak annyi, hogy erdélyi vagyok, így nem tudom, hogy itt kapok-e... de mindenképp szükségem van valamire.
Megint virrasztottam, fetrengtem, ittan a hárs teát, de semmi... És tényleg, már annyi mindent kipróbáltam... persze a tejen kívül(de már nagyon azon agyalok, hogy letuszkolom csak legyen hatásos...)
Éjjelenként tv-zek, zenét hallgatok, néha olvasgatok, internetezek, eszek :), teázgatok, aztán lefekszek, fetrengek még vagy 3 órát, s hajnalban, 5-6 körül elalszok, 8-ig...
Most is álmos vagyok :(
Ki szeretném pihenni magam, mert ha megszületik a Baba... akkor aztán lesz nemulass :)
Szerencsére nem fáj semmim, s olyan jól tudnék pihenni.
Utánanézek valami homeós bogyónak... csak félek, hogy megszokom, aztán már az sem segít majd...
Ám köszönöm mégegyszer a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!