Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan kell számolni?

Honnan kell számolni?

Figyelt kérdés

Naptár alapján ma vagyok 4 hetes 6 napos

34 napos lett volna ez a ciklusom (azaz, mára nem vártam) LH teszt segítségét használtam.

Preghello alkalmazás szerint szerint, ahol az elején kérdezte ugyanúgy, hogy hány napos a ciklusom be írtam, hogy 34. De aszerint meg ma vagyok kereken 4 hetes.

Gyönyörű szép pozi tesztjeim vannak, így megpróbálok nem aggódni a rizikós hetekben.

Május elsején megyek dokihoz.

Naptár szerint: 7+5 leszek akkor

Preghello szerint:6 hét + 6 nap

Látni fog már mindent a doki akkor?

Melyik alapján számolunk? 🥺

2023. máj. 12. 18:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Értem már 🙏 nagyon köszönöm a segítségedet ☺️
2023. máj. 12. 19:54
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Ha biztosra akarsz menni, várd meg a következő menstruáció idejét is, és akkor menj dokihoz, mert akkor már ovuláció alapján is 6 hetes lesz kb, mensi alapján meg 7-8.

Én egyébként továbbra is fenntartom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számolni, a doki is azt fogja kérdezni, és majd az ultrahang alapján módosítja, ha szükséges.

2023. máj. 12. 19:56
 13/20 anonim ***** válasza:
Vagy nem, nekem nem módosítótott pedig tudtam, mikor van ovum, 1 héttel előbb indította, pedig utána minden uh, a genetikaiak is 1 héttel nagyobbnak írták.
2023. máj. 12. 20:01
 14/20 A kérdező kommentje:

Na mostmár kíváncsi leszek mit fog mondani az orvos. Megmondom neki kerek perec, hogy hosszabb ciklusaim voltak, illetve mindennek a dátumát, és azt hogy itt vagyok most, a többit rá bízom. Mostmár kíváncsi vagyok mit fog mondani nagyon.

Barátnőmnek a pozitív LH teszt napját is rá írta az első vizsgálatnál a papírra, illetve plussz egy napot ovulációnak. Aztán a következő vizsgálatnál 5 nappal idősebbre hozta a babát. Azóta a +5 napossal számol, és a kiírt dátumot is át írta.

2023. máj. 12. 20:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt ennyire túlgondolni.

Megmondod mikor volt az utolsó menstruáció első napja, és kész.

A 12. Heti genetikai ultrahangon úgyis korrigálja a szülés datumat ha kell.

Nekem az elejétől kezdve 1 héttel kisebb a baba. Az első uh-n is 5 hetes voltam, pedig 6 hetes kellett volna legyek az időpontok szerint.

Most 35 hetes terhes vagyok, és semmi gond.

2023. máj. 12. 20:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly május 11.-én volt az utolsó menstruációm,25.-én volt ovum.

(24-26 napos ciklussal)

Az első vizsgálatra július 5.-én mentem (7+5) akkor annyinak is felelt meg, aztán a 12.hetin már kisebbnek mérték, utána meg nagyobbnak, volt vagy 3 dátum a szülésre, aztán a fiam úgy döntött, hogy őt ez egyáltalán nem érdekli, és menstruáció szerint 36+5 napra megszületett.

2023. máj. 12. 20:35
 17/20 anonim ***** válasza:
28%
Hát én tuti nem az utolsó menstruáció valódi napját mondanám a helyedben a dokinak, hanem az ovutól számolnék vissza 2 hetet, és azt diktálnám be, mint utolsó menstruáció napja. Ugyanis úgy fogja helyesen számolni a terhesség korát. Sok doki nem veszi figyelembe a ciklus eltérő hosszát. És azért nem lesz mindegy például az, hogy a végén a doki úgy számolja majd (hibásan), hogy betöltötted a 40 hetet, ezért indítani akarja majd a szülést, pedig helyesen 39 hetesnek számol, és kapsz még időt rá, hogy magától beinduljon.
2023. máj. 13. 10:02
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

De a 12. hetes uh-n a baba meretei alapjan szamoljak ki majd a szules varhato idopontjat.

Tehat ha hamarabb/kesobb fogant, az latszik a meretein.

Ezert nem kell ezt ennyire tulbonyolitani, meg hazudozni.

2023. máj. 13. 12:46
 19/20 anonim ***** válasza:

18 mint írtam, nekem hiába igazolta minden uh, hogy később fogant, akkor sem változtatott a dokim, és indította meg a szülést.

A 12.hetin is 1 héttel későbbre írták a szülést, akkor sem változtatott

2023. máj. 13. 15:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az orvosod nem jart el megfeleloen, a protokoll nem ez.
2023. máj. 13. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!