Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. hetes terhes vagyok és...

12. hetes terhes vagyok és véletlenül olyan ételt ettem amiben alkohol volt, lehet baja a babának?

Figyelt kérdés
Férjem szüleinél ebédeltünk és nem kérdezem rá, hogy az étel tartalmaz-e alkoholt. Amikor belekóstoltam akkor éreztem és utána már nem is ettem többet. Szerintetek lehet baja a babának?

2023. máj. 7. 19:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
67%
Anyám saját bevallása szerint heti párszor ivott egy-egy deci száraz vöröset (szintén az orvosa javaslatára) 140 körüli az iq-m, és nem érzem hogy bármi bajt okozott volna. De az öcsém meg hülye lett, szóval nem vonható le összefüggés.
2023. máj. 8. 13:00
 22/27 anonim ***** válasza:
25%
21: valóban intelligens ember nem kérkedik az IQ-jával. Csak megártott az a bor ha ilyeneket képzelsz, hogy neked 140 az IQ-d...
2023. máj. 8. 14:16
 23/27 anonim ***** válasza:
90%

Gyermekotthonban dolgozom. Nem 1 gyerek van, akit az alkohol miatt emeltek ki a családból. Sokukkal az anyja terhesen is alkoholista volt.egyik gyerek sem hülyébb mint a másik. Kár itt ezen vitázni.

Az alkohol tényleg nem szép dolog, főleg terhesen. De azért ne úgy állítsuk már be, mint a sátán teremtette mérget.

OkozHAT bajt. Kb 10ezerből 1x. Akkor is massziv alkoholizmus esetén, nem 2 pohár után.

2023. máj. 8. 14:29
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Végre egy normális komment egy gyakorlati embertől (is).

2023. máj. 8. 14:38
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Világ életemben utáltam a bort. Terhesen úgy meg kívántam, hogy 1 decit felöntöttem kólával és megittam. Nem lesz semmi baj :)
2023. máj. 9. 05:36
 26/27 anonim ***** válasza:
46%

Hallottam már olyat ismerősi körben, hogy vki korábban dohányzott, terhesen abbahagyta de olyan stresszes és idegbeteg volt, hogy az ORVOS javasolta, hogy inkább dohányozzon mert kevésbé árt mint a stressz, amit a hiánya okoz nála. Egeszséges a gyermeke.

Ennek a történetnek a célja, hogy rávilágítsak, hogy azért nem fekete fehér minden. Ha vki olyan mértékben rástresszel a terhességre, hogy az ártalmas lehet akkor lehet, hogy néha egy kis bor segít levezetni ezt a stresszt, így kisebb esélye van koraszülésnek, vetélésnek.

Persze ideális esetben senki ne igyon vagy dohányozzon az a tuti, de azért néha 1 dl bortól tuti nem lesz baja a babának. Főtt ételből meg kifő az a minimális alkohol.

2023. júl. 26. 13:07
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
22: nem képzelem, Mensa. Eszem ágában sincs se letagadni, se kérkedni vele, de itt pont az merült fel, hogy szellemileg árthat-e magzati korban az anya által elfogyasztott alkohol. Teljesen jogosnak éreztem, hogy névtelenül, arctalanul, egy birtokomban lévő infót megosszak. Hidd el, amúgy nem egy táblával a nyakamban járkálok.
2023. júl. 26. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!