12. hetes terhes vagyok és véletlenül olyan ételt ettem amiben alkohol volt, lehet baja a babának?
Gyermekotthonban dolgozom. Nem 1 gyerek van, akit az alkohol miatt emeltek ki a családból. Sokukkal az anyja terhesen is alkoholista volt.egyik gyerek sem hülyébb mint a másik. Kár itt ezen vitázni.
Az alkohol tényleg nem szép dolog, főleg terhesen. De azért ne úgy állítsuk már be, mint a sátán teremtette mérget.
OkozHAT bajt. Kb 10ezerből 1x. Akkor is massziv alkoholizmus esetén, nem 2 pohár után.
Végre egy normális komment egy gyakorlati embertől (is).
Hallottam már olyat ismerősi körben, hogy vki korábban dohányzott, terhesen abbahagyta de olyan stresszes és idegbeteg volt, hogy az ORVOS javasolta, hogy inkább dohányozzon mert kevésbé árt mint a stressz, amit a hiánya okoz nála. Egeszséges a gyermeke.
Ennek a történetnek a célja, hogy rávilágítsak, hogy azért nem fekete fehér minden. Ha vki olyan mértékben rástresszel a terhességre, hogy az ártalmas lehet akkor lehet, hogy néha egy kis bor segít levezetni ezt a stresszt, így kisebb esélye van koraszülésnek, vetélésnek.
Persze ideális esetben senki ne igyon vagy dohányozzon az a tuti, de azért néha 1 dl bortól tuti nem lesz baja a babának. Főtt ételből meg kifő az a minimális alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!