12. hetes terhes vagyok és véletlenül olyan ételt ettem amiben alkohol volt, lehet baja a babának?
Figyelt kérdés
Férjem szüleinél ebédeltünk és nem kérdezem rá, hogy az étel tartalmaz-e alkoholt. Amikor belekóstoltam akkor éreztem és utána már nem is ettem többet. Szerintetek lehet baja a babának?2023. máj. 7. 19:34
1/27 anonim válasza:
Nem.
De ha igen, akkor most mit fogsz csinálni?
2/27 harebell válasza:
Ha megetted volna, az se lett volna baj. De így, hogy csak megkóstoltad, végképp nem számít.
3/27 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajod.
Nyugodtan ehettél volna az ételből is.
4/27 anonim válasza:
Én megettem hétvégén egy dianas cukrot (direkt, mert szeretem) semmi baj nem lesz ennyitol, és annyitol sem, amit te étellel megettél.
5/27 anonim válasza:
Napi 1 deci vörösbortól se lesz baja!
6/27 anonim válasza:
Nem. Főleg ha belefőzték az ételbe (pl vörösboros marhapörkölt)
7/27 anonim válasza:
Ne aggódj. Ennyitől semmi baj nem lesz.
8/27 anonim válasza:
En heti 1-2x 1-1dl vörösbort ittam terhesen. Orvosi javaslatra.
9/27 anonim válasza:
Dehogy! Alkoholizálni nem szabad, nem alkalmanként egy kis mennyiséget elfogyasztani. A főzéstől ráadásul még az a kicsi is elpárolog. Nyugodtan megehetted volna!
10/27 anonim válasza:
utána olvastam kérdező: vannak esetek, mikor napi egy deci vörösbort kell orvosi utasításra fogyasztania kismamának. Szóval nem, nem lesz baja a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!