Mikor es mibol vennem eszre ha valami baja lenne a babanak a
nyers tojastol?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sutit sutottem es ettem a nyers tesztajabol (2tojas van benne), nem is csak egy nyalast hanem kicsit tobbet mert nagyon szeretem a nyers tesztat, es valahogy nem is jutott eszembe hogy ezt nem kene. 24 hetes vagyok. Mennyire aggodjak? Mibol vennem eszre ha ez valami bajt okozna a babanak?
2023. máj. 7. 14:22
1/9 anonim válasza:
Fosni fogsz mint a lakodalmas kutya, úgyhogy elég feltűnő lesz. De még akkor is csak egy szalmonella max, a tojás jóval veszélytelenebb mint amennyire félnek tőle. Oké, nem húznék le napi hármat nyersen, de ez a bele nyaltam ebbe, ettem egy kis tiramisut vagy majonézes krumplit dolog nagyon túl van tolva.
2023. máj. 7. 14:28
2/9 anonim válasza:
Hát momdjuk egy szalmonellát észreveszel magadon te is...
2023. máj. 7. 14:28
3/9 anonim válasza:
A babának nem a nyers tojástól lesz baja, hanem attól lehet, ha Te szalmonella fertőzést kapsz.
2023. máj. 7. 14:42
4/9 A kérdező kommentje:
Mennyi ido utan nyugodhatok meg, hogy nem kaptam szalmonellat? Mar ma rosszul ereznem akkor magam, vagy csak a kovetlezo napokban?
2023. máj. 7. 14:49
5/9 anonim válasza:
Ha szalmonnellat kapsz az észre fogod venni, mert komoly hasmenést okoz, de még ha szalmonellat kapsz akkor se lesz általában semmi baja a babának.
2023. máj. 7. 14:57
6/9 anonim válasza:
A szalmonella 2 hétig is lappanghat, de gyanítom nem lesz semmi bajod.
2023. máj. 7. 15:01
7/9 anonim válasza:
Tojásnak általában héján van a szalmonella fertőzés, nem a belsejében. Nyáron voltunk szalmonellásak éttermi ételtől, 15 éves lányom 1szer hányt és 3-4 napig hasmenése volt, férjem és én egy napig kb 3-4 alkalommal voltunk hasmenéssel wécén, 1,5 éves kisfiam kegyetlen beteg volt. 2x hányt hajnalban, 2 napig 50 fokos láza volt és 1 hétig masszív hasmenése volt, amint evett valamit kb fél óra múlva alul jött ki neki emésztetlenül. A végén már véres volt a széklete. Kórházat épp megúsztuk, de még hetekbe telt mire a széklete rendeződött. Töltött csirkecombtól kaptuk el.
Akkor azt mondta orvos, hogy szalmonella annál durvább minél több fertőzött ételt eszel meg, tehát a bevitt vírusszám számít. Ha elkapnád te lennél rosszul, babára legfeljebb a láz és a kiszáradás lehetne hatással.
2023. máj. 7. 15:23
8/9 anonim válasza:
A szalmonella bűzös, nyálkás hasmenéssel jár, mint általában a bacik. És van azért pár nap lappangás. De ha szomatizálsz, akkor gerjeszthetsz magadnak kis hasmenést mindenféle baj nélkül. Ne pörögj rajta.
2023. máj. 7. 15:47
9/9 anonim válasza:
Ha ez megnyugtat, én nagyon szeretem a nyers sütitésztát, és ha kihagyom a tojást, úgy nem olyan finom. Kb. 3 hónapig bírtam terhesen, hogy ne egyek, aztán áttört a gát és hujujj... Semmi bajom nem lett. Bolti tojással volt és csak frissen ettem, hogy ha egy kevéske szalmonella belekerül a héjáról, ne szaporodhasson el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!