Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség tényleg tönkre...

A terhesség tényleg tönkre tudja tenni az ízületeket is?

Figyelt kérdés

Hallottam már egy pár anyukától, hogy annyira megviselte a terhesség, hogy a hormonrendszerük teljesen felborult, és az ízületeik is tönkrementek.

Ezt mi okozza?

2023. máj. 4. 14:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Mindent tönkretehet.
2023. máj. 4. 14:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Plusz terhelés az ízületeknek, mert plusz súlyt kell cipelniük, ez tény. Akinek amúgy is gyengébbek, vagy életmódból fakadóan jobban koptak terhességig neki terhesség alatt még tovább romlik. Pluszban relaxin hormon termelődik, ami átmenetileg fellazítja az ízületeket, szalagokat, emiatt is sérülékenyebbé válnak.

De akinek semmi problémája nem volt az ízületeivel és egészséges mértékben hízik terhesség alatt, odafigyel az ízületeire nem törvényszerű, hogy végérvényesen tönkre menjenek.

2023. máj. 4. 14:45
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Terhesség alatt ún. relaxin hormont kezd el termelni a test, hogy az ízületek lazításával könnyítse majd a szülést. Csak hát ezt ugye nem tudjuk lokálisan csinálni, hogy csak a medencét érintse, szóval minden ízület lazul egy kicsit. Szóval jah, ha valaki balszerencsés, akkor beszophatja ezt is tartósnak, igen.
2023. máj. 4. 14:49
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Igen, föleg akkor, ha az anyuka a terhesség alatt zabál, "mert kettö helyett kell ennie" és hízík 20-30 kilót, amire semmi szükség, viszont az izületek nem erre lettek tervezve. A gyerek és az anya szükséges súlytöbblete összesen 8-12 kg , ennél pár kilóval több elmegy, ami efölött van, az kifejezetten ártalmas az anyának is, de még a gyereknek is.
2023. máj. 4. 14:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
2-3 teljesen jól leírta az ízületek felpuhulását. Nekem pl a mai napig fájnak a csuklóim fekvőtámasz közben.
2023. máj. 4. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:
38%
Nekem nem mentek tönkre az izületeim, de a lábam fél méretet nőtt. És én 6 kg-ot híztam, tehát tuti nem a nagy hízás miatt. Azért szerintem ritka, hogy valakinek tényleg csak a terhesség miatt tönkre menjen az izülete. Gondolom se előtte se utána nem figyeltek magukra ezek a nők.
2023. máj. 4. 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Hónapokig fájt a lábfejem, mert szétcsúsztak a csontok.

Ahogy visszafogytam, a fájdalom is elmúlt

2023. máj. 4. 15:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok. :)

Igen, szerintem is inkább azoknak megy tönkre, akiknek már terhesség előtt is gyengék voltak az ízületeik.

2023. máj. 4. 16:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül terhesség sajnos, teher is.
2023. máj. 4. 18:17
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát igen, elég megtévesztő tud lenni, ha mindenki csak a cukormázas oldalát mutatja.

Persze van olyan is, pl. amikor mocorog a baba, rugdos, (nem erősen, még az elején 😅🥰) vagy csak ha megsimogajuk a pocakunkat.

De sajnos igen, van "terhes" oldala is.

2023. máj. 4. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!