Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért lesz bennem egy irigység...

Miért lesz bennem egy irigység érzet ha másoknak babájuk lesz?

Figyelt kérdés

A kerdest sajat magamnak se tudom megvalaszolni.

7 evet vartam arra hogy edesanya legyek,ennek a varakozasnak az oka az volt hogy befejeztem az egyetemet es kerestem a ferfit akivel egyutt elhetem le az eletem,tobb ev ismerkedes utan lett csak baba,nem siettem el semmit!

Mar a varakozas alatt is megvolt bennem ez az irigyseg,de akkor tudtam hogy azert van mert enis szeretnek babat de még nem vállalhatom!

Mikor kismama lettem elmult ez az irigyseg erzetem mas kismama fele,gondoltam vegre...a lelkem megnyugodott,megkaptam amit szerettem volna

Megszuletett makk egezssegesen a gyermekem es kb 6 honap utan ujra jott az irigyseg.

Mar 2 eves a gyerekem es ismet irigy vagyok minden kismamara

🤷‍♀️

De nem ertem miert,hiszen nekem is van egy gyonyoru gyermekem

Igen szeretnek neki kistestvert de még később

Páromis azt mondta hogy még ő semmikepp nem szeretne masodikat.

Szeretne!,de nem most

2023. ápr. 29. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a kismamákat körüllengi egy kitüntetett, különleges figyelem, még akkor is, ha egy gyereket kihordani a világ legtermészetesebb dolga, de belül is egy különleges érzés, állapot. Én a covid alatt voltam terhes, és sajnálom, hogy a családom a hasamat is kb. csak fényképen látta (gondolom neked is hasonlóan, egyidősek a gyerekeink). Kicsit irigykedek emiatt én is, ha kismamát látok.
2023. ápr. 29. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A sok gratulació, visszajelzés, figyelem miatt. A terhesek meg a pici babások rengeteget kapnak ebből. Te már kifele mést ebből az időszakból, egyre kevesebb figyelem irányul rád, ezért újra irigykedsz.
2023. ápr. 29. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Esetleg azért, mert te is szeretnél újra terhes lenni?
2023. ápr. 29. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem a figyelem miatt irigylem a kismamákat, hanem mert nekem az volt az egyik legszebb időszak az életemben. Olyan már félig beteljesült várakozás. Szerintem sok nő éli meg ezt így, amikor kismama voltam, az idősebb kolléganőim mondták, hogy irigyek, mert annyira szerették ők is ezt az időszakot anno. Mondjuk az irigység nem jó szó, mert abban benne van, hogy a másiknak se legyen jó, ez inkább vágyakozás szerintem.
2023. ápr. 29. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert jó terhesnek lenni, jó babázni. Újra szeretnéd àtélni…szívesen
2023. ápr. 29. 16:39
 6/6 A kérdező kommentje:

A figyelem nalam kizart

Nem voltam korbeugralva

Parom kulfoldre jar

Van hogy 1 honapot ottvan.

Anyos kb tojik a fejemre,terhesseg alatt 1x se lattam

Szuleim messze laknak

Tehat magam lattam el,magam szolgaltam ki

Senki se jott hogy jajj a kismama mit kivan stb

Inkabb azokat a valaszokat erzem kozelebb magamhoz mert hogy jo babázni,jo erzes ujdonsult anyukanak lenni.

2023. ápr. 29. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!