Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor jelentettétek be a...

Mikor jelentettétek be a munkahelyen a terhességet? Meddig dolgoztatok?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a 17. hetet, még nem mondtam el. Még semmi sem látszik, úgy gondoltam, hogy akkor szólok, amikor már egyértelmű.

Irodai munkám van, szeretnék minél tovább dolgozni, remélem bírni fogom.

2023. ápr. 28. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Ahogy pozitívat teszteltem, elmentem a főnökömhöz mondtam hogy terhes vagyok és táppénzre szeretnék menni. Így is lett. Most sem csinálnám másképp.
2023. ápr. 28. 23:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

12.hétig vártam nagyon megbántam ugyanazt a pénzt kaptam szinte munkanélkül is mint munkával.

Mondjuk én nehéz fizikai munkát végeztem emelni kellettt sokat ,nem tudtam volna csinálni..

2023. ápr. 28. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
A csoportvezetőmnek valamikor a 3-4. hónapban mondtam el, de kértem, hogy kezelje bizalmasan az infót. Neki a munkaszervezés miatt tudnia kellett, hogy mire számítson, tudta, hogy gyereket tervezünk, lehetőleg többet, ő volt az egyetlen, aki a korábbi, 12 hetes vetélésemről is tudott. Megbeszéltük, meddig dolgoznék (ameddig lehet), mit kell befejeznem stb. Mivel fertőző munkahely, ezért a feladatokat is át kellett gondolnia, de szerencsére az én esetemben ez pont nem igényelt átszervezést. A 3 másik közvetlen munkatársamnak pár héttel később szóltam, ők is tartották a szájukat :). A - munkajogilag - főnökömnek viszont csak 6 hónaposan mondtam, pulóverben még akkor sem volt feltűnő a pocakom. Az ok igen prózai: határozott idejű szerződésem volt, amit valamivel előtte hosszabbítottak és mivel már 6. éve ott dolgoztam, így a törvény szerint elvileg határozatlan idejűt kellett adni. Gyakorlatban erről szeretnek elfeledkezni, de emlékeztettem őket. Egy köztudomású terhességgel lehet, hogy nem sikerült volna ez az "emlékeztetés". Most jön a 2. baba, ha nem sikerült volna a határozatlan idejű, csak a GYES-t kaphatnám utána, így viszont a CSED, GYED is jár. Szóval sok múlt a kollégák titoktartásán.
2023. ápr. 28. 23:46
 4/9 anonim ***** válasza:

12. Héten

37. Hétig dolgoztam..

2023. ápr. 28. 23:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A munkaköröm része veszélyes vegyszerekkel való munka, így amint pozitív lett a teszt szóltam a munkavédelmi felelősnek, rá pár hétre a közvetlen főnökömnek. Mindketten nagyon diszkrétek voltak. 12. hét körül szóltam valamennyi kollégának, hogy terjedjen az info. 34 hetes vagyok, 38. hétig maradok jelen állás szerint.

Szerencsére valódi családbarát munkahelyem van, és a korrektség oda-vissza működik, így számomra fel sem merült hogy bármit is titkolni kéne. A közvetlen főnököm azt is tudta hogy második babát tervezünk, és az elsőt is itt szültem.

2023. ápr. 29. 00:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel veszélyes munkát végzek, ami ráadásul hiányszakma is így azonnal elmondtam. Gondoltam jobb ha tudnak róla. A munkarendemen nem kellett változtatni, nem is kértem de állandóan odafigyeltek rám. Ha nem éreztem jól magam vagy volt valami azonnal hazamehettem vagy pihanhettem. (Halistennek ilyen nem volt, egyszer nem tudtam menni dolgozni mert megfáztam). Tulajdonképpen onnan mentem szülni.
2023. ápr. 29. 05:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Elsőnél a 6. héten mondtam el a közvetlen főnökömnek, mert tervezték a következő pár hónapra a céges utakat és én ezekben nagyon nem akartam (terhesen) részt venni, de meg felesleges is lett volna az üzleti kapcsolataimat építgetni, ha úgyis elmegyek babázni. 32. hétig maradtam egyébként.

Másodiknál 12. heti UH után mondtam el, itt eleve nem akartak utaztatni, szóval volt időm várni :D Ekkor a 37. hétig dolgoztam.

2023. ápr. 29. 06:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Előbb észrevették, minthogy elmondtam volna... Naponta kb 2 szer hánytam, és puffadt is a hasam, úgyhogy elég hamar kiszúrták. 10 hetesen mondtam el, 20. hétig dolgoztam.
2023. ápr. 29. 07:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Valahogy el tudnád intézni, hogy home office-ban dolgozz? Kérhetnél akkor céges laptopot azt otthonról dolgoznál így nem kéne bemenni az irodába.
2023. ápr. 29. 13:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!