Nekem nem volt vérzésem, ugy lettem terhes. 2 különböző orvosnál is voltam és mind a kettő ugyanannyi hetesnek látta a picit. Tényleg ennyire pontosan meg tudják mondani ultrahang alapján?
Figyelt kérdés
2008. jan. 5. 16:39
1/4 anonim válasza:
Igen, mert a magzati méreteket lemérik az ultrahangon(BDP, HUM, Femur stb) és az ott kapott értékek alapján kiadja a gép h hány hetes magzatnak felel meg a pici. Megbízható dolog szerintem. Lehetnek eltérések +/- 1-2 hét de az nem baj, mert a fogazmzás, beágyazódás időpontja bizonytalan és nem tudni pontossan mikor történtek.
2/4 anonim válasza:
Bármilyen hihetetlen,de igen!Ezért tartják pl sokan feleslegesnek az AFP meghatározást,főleg,h napjainkban kezd egyre jobben teretnyerni a 4D UH.Egyre pontosabban meg lehet mindent mondani.Az UH képen szépen látszik,h jól záródott-e a gerinc stb.De persze vannak hibák,és mérhetik el a dokik,ezért nem tökéletes.Meg a legtöbb helyen sajnos nem mai csirke az UHkészülék sem,így azért lehetnek pontatlanságok.Az elején amúgy még elég egyértelmű.Nem tudom,h megnézted-e a képet,de az első 9hétben szerintem elég nehéz lenne elmérni azt a kis leginkább golyócskára hasonlító valamit:)
3/4 anonim válasza:
Szia a méretből és aformából is látszik,hogy kb mekkora.nekem pl 6hetesen 5mm volt,8-9hetesen meg20mm.Ezeket általános méretekből következtetik,de hidd el alapja van.
4/4 anonim válasza:
Nekem nemsokára szülő barátnőm volt előttem, akit össze-vissza írtak ki szülésre febrár 26 és január 11 között, mert mindig más eredményt mutatott neki az uh. Ezért lepődtem meg, mikor nekem az 5 hét 3 napos uhhoz képeset a 12 hét 5 napos napra pontosan annyi lett:-) De örültem. Igen, a méretekből következtetnek és számolnak, de lehetnek tévedések, és ha a baba nem a "norma " szerint fejlődik, akkor visszaírások vannak. De a lényeg az egészség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!